banner home design 800x400

Κόρινθος: Εθετήριο και «Γεύματα Αγάπης» κοντά στην ολοκλήρωσή τους

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού σε έργα στην Κόρινθο

Την ευκαιρία να επισκεφθεί δύο σημαντικά έργα είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο αφορά την επανάχρηση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δύο κτιρίων της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, τα οποία θα στεγάσουν τη Βιβλιοθήκη και το Εκθετήριο, και θα λειτουργήσουν ως σύγχρονα Πνευματικά Κέντρα. Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει την ανέγερση ισόγειας οικοδομής με υπόγειο στην Κόρινθο, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος συνάθροισης κοινού και εστιατόριο «Γεύμα Αγάπης», που θα εξυπηρετεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου έργου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τους χώρους της Μητρόπολης και θα τους μετατρέψει σε κέντρα πολιτισμού και πνευματικής ανάπτυξης. Το δεύτερο έργο, που αφορά το “Γεύμα Αγάπης”, έχει περάσει από τα δύσκολα στάδια των εργασιών και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στην τοπική κοινωνία».

Στην επίσκεψη τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version