banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ετήσια συνέλευση Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα: Σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα και στρατηγικές εξελίξεις για το 2024

Πραγματοποιήθηκε στις 03 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Εταιρείας στο Λεωνίδιο, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα
anaptiksiaki parnona

Πραγματοποιήθηκε στις 03 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Εταιρείας στο Λεωνίδιο, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους μετόχους οι οικονομικές καταστάσεις και ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2023.

Η χρήση του 2023 έκλεισε με θετικό πρόσημο για τα οικονομικά της Εταιρείας επικαιροποιώντας μια νοικοκυρεμένη και χρήσιμη επιχείρηση της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός πρότυπο για τον θεσμό, ο οποίος αποτελεί, σε εθνικό πλέον επίπεδο, παράδειγμα καλής πρακτικής της εφαρμογής στρατηγικής αναπτυξιακής προοπτικής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά την χρήση του 2023 αλλά και μέχρι σήμερα, βελτίωσε όλους τους δείκτες ανάπτυξης της ενισχύοντας την θέση της στα ζητούμενα για την ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Η Εταιρεία συνέχισε την πολύ καλή επίδοση στην υλοποίηση του τοπικού προγράμματος LEADER, όπου στον δείκτη απορροφητικότητας μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο 160% της αρχικής χρηματοδότησης και στο 95% μετά την πρόσθετη κατανομή πόρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διατηρώντας την πρώτη θέση σε επίπεδο χώρας.

anaptiksiaki parnona 1
ΦΩΤΟ: Αναπτυξιακή Πάρνωνα

Οι συνολικοί πόροι από 11.700.000,00€ της αρχικής ένταξης το 2018 έχουν ανέλθει στα 21.500.000,00€ μέσω των οποίων υλοποιούνται 150 ιδιωτικές επενδύσεις και 50 δημόσιες παρεμβάσεις.

Ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το αντικείμενο της Τεχνικής Στήριξης ΟΤΑ, όπου σήμερα έχει ενεργές περί τις 55 Προγραμματικές Συμβάσεις με ΟΤΑ και ολοκλήρωσε πάνω από 100 Τεχνικές Μελέτες και Υπηρεσίες, ενώ παρακολουθεί και επιβλέπει περί τις 30 συμβάσεις έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών. Σε αυτές περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα, όπως το Αναβατόριο και ο Φωτισμός στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας, καθώς και οι αναπλάσεις των κεντρικών οδών Τυρού και Λυγουριού.

Υποστήριξε τους ΟΤΑ μετόχους της και όχι μόνο στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης σε μια σειρά χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ, ΠΑΑ, Αντώνης Τρίτσης, Πράσινο Ταμείο, Ελλάδα 2.0, όπου συνέδραμε στην υποβολή 50 και πλέον προτάσεων συνολικής προτεινόμενης χρηματοδότησης άνω των 100.000.000,00 €.

Μεταξύ αυτών σχεδίασε υπέβαλε και ολοκλήρωσε την διαδικασία ένταξης στο Ελλάδα 2.0 του έργου REALTY Manager, συνολικού προϋπολογισμού 1.270.243,66€ το οποίο έχει ως αντικείμενο την δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής περί των 7.000 ακινήτων ιδιοκτησίας των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού της Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ στόχος του έργου αποτελεί η δημιουργία ενός χρηστικού εργαλείου που θα δίνει την άμεση και

ακριβή εικόνα του κάθε ακινήτου και θα είναι εύχρηστο τόσο από υπολογιστή γραφείου όσο και από φορητές συσκευές (smartphones).

Ενίσχυσε περεταίρω την στελέχωση της με την απασχόληση επιστημονικού δυναμικού, όπου σήμερα απασχολεί σε σταθερή βάση 50 άτομα και έχει σε ισχύ συμβάσεις έκτακτου προσωπικού πάνω από 100 στελεχών.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών της Εταιρείας τη χρήση του 2023 ανήλθε στο ποσό των 3.243.457,39€ έναντι ποσού 2.928.040,52€ της χρήσης του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 10%, ενώ το 2024 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 3.500.000,00€.

Προχώρησε σε αναδιάρθρωση του Οργανογράμματος με την δημιουργία δύο Γενικών Διευθύνσεων, με αντίστοιχη ευθύνη την Οικονομική Διοίκηση και τα Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από την Μένη Πολυξένη και την Αναπτυξιακή Προοπτική των ΟΤΑ, τις Επενδύσεις και την νέα Τεχνική Υπηρεσία στην Τρίπολη από τον Μουζακιώτη Παναγιώτη και οριζόντια Διεύθυνση του Προσωπικού στο Λεωνίδιο και στην Τρίπολη.

Η Εταιρεία στο πλαίσιο της εύρυθμής λειτουργίας της, πρόκειται να μεταφέρει τα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΝΑ Τομέα στο ανακαινισμένο κτίριο του Παλιού Γυμνασίου Λεωνιδίου, κατόπιν της υπ ́αριθ. 90/2024 σχετικής απόφασης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της αντίστοιχης του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Σύμφωνα με τις με αρ. 30/22-12-2023 και 11/01-04-2024 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, εκπονήθηκε το 2024 οικονομοτεχνική μελέτη για την ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 500.000,00€ με την έκδοση 16.130 νέων μετοχών.

Τέλος, στις αρχές του έτους με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, προχώρησε σε αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή στην θέση του Προέδρου του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Εμμανουήλ Δολιανίτη και επανεκλογή στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Μαρίνη Μπερέτσου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis