banner home design 800x400

Αποτυχία Ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κρανίδι – Προβλήματα σχολικής στέγης στον Δήμο Ερμιονίδας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Λάμπρου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, εκφράζοντας την απογοήτευση για την απόρριψη του αιτήματος της τοπικής κοινότητας για τη δημιουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ

Το κρίσιμο θέμα της μη ίδρυσης και λειτουργίας Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κρανίδι συζητήθηκε στην 4η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2024. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Λάμπρου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, εκφράζοντας την απογοήτευση για την απόρριψη του αιτήματος της τοπικής κοινότητας για τη δημιουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ, το οποίο είχε υποβληθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λάμπρου ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και τη θέση του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τις αντιδράσεις των υπηρεσιακών παραγόντων. Επίσης, ανέφερε την πρόταση της Παράταξης του για την εξασφάλιση οικοπέδου για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει τόσο ημερήσιο όσο και εσπερινό ΕΠΑΛ, καθώς και άλλες δομές επαγγελματικής κατάρτισης.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν προβλήματα σχολικής στέγης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως το Δημοτικό Σχολείο Πορτοχελίου, και τονίστηκε η ανάγκη για την άμεση λήψη αποφάσεων και την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών στον Δήμο Ερμιονίδας. Ο κ. Λάμπρου ζήτησε ενεργές πρωτοβουλίες και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά, ο Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ Τάσος Λάμπρου αναφέρει:

“Στο πλαίσιο της 4η ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας -λογοδοσίας  της Δημοτικής αρχής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 04/09/2024 στις 7.30 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου η Παράταξη μας καταθέτει την επίκαιρη ερώτηση, το παραπάνω επίκαιρο θέμα στο οποίο  θα απαντήσει η Δημοτική αρχή.

Κύριε Δήμαρχε, για μια ακόμη χρονιά δεν ικανοποιήθηκε το δίκαιο μακροχρόνιο αίτημα μας να ιδρυθεί και λειτουργήσει εσπερινό ΕΠΑΛ στο Κρανίδι. Δεν εισακούστηκε το δίκαιο αίτημα μας , όπως αυτό υποβλήθηκε μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Όλοι γνωρίζουν ότι  στον τόπο μας υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι ενήλικοι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εσπερινό ΕΠΑΛ, να ολοκληρώσουν τις λυκειακές τάξεις.

Θέλουμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας, γιατί απορρίφθηκε το αίτημα μας, ποια είναι η θέση του Υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αυτονόητο και δίκαιο αίτημα μας.

Επίσης οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο ποια θέση πήραν για την πορεία και την εξέλιξη του αιτήματος.

Ποια είναι η πρότασης σας τόσο για την διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης-απόφασης όσο για την υποβολή εκ νέου του αιτήματος μας.

Κ. Δήμαρχε, σε λίγες μέρες ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά στα πλαίσια χάραξης μιας πολιτικής για την σχολική στέγη ποιες είναι οι προτεραιότητες σας ,ποιες οι σκέψεις για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Σας υπενθυμίζω ότι εμείς πρόσφατα σας έχουμε υποβάλλει μια πρόταση για την εξασφάλιση οικοπέδου για να  κατασκευαστεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα για να στεγαστεί ένα σύγχρονο ΕΠΑΛ (Ημερήσιο και εσπερινό) και άλλες παράλληλες δομές επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι προσωρινές λυόμενες αίθουσες έγιναν μόνιμες στο ΕΠΑΛ. Φυσικά τα προβλήματα της σχολικής στέγης δεν σταματούν εδώ διαχέονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. θα θέλαμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας, τις σκέψεις σας, τις προτεραιότητες σας .

Ενδεικτικά αναφέρω ότι πρόβλημα σχολικής στέγης αντιμετωπίζει και το Δημοτικό σχολείο Πορτοχελίου.

Η σημερινή επίκαιρη ερώτηση είναι πρόκληση σε όλους μας να εργαστούμε για να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις, να συντελέσουν όλες εκείνες οι ενέργειες για να βελτιωθούν οι σχολικές υποδομές στο  Δήμο Ερμιονίδας.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις ενέργειες σας, τις πρωτοβουλίες σας, στην διάθεση σας για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την λογική της στασιμότητας και της ακινησίας, της επίλυσης των προβλημάτων”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version