banner home design 800x400

Αυτή είναι η απάντηση του Δήμου Ναυπλιέων στο Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών

Απάντηση στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών σχετικά με τις καθυστερήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Απάντηση στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών σχετικά με τις καθυστερήσεις στους παιδικούς σταθμούς εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων αναφέροντας τα εξής:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων βρεφικών και παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων, στην οποία υπάρχουν αναφορές που δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με τις εγγραφές, τον τρόπο λειτουργίας και την προβλεπόμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τον Μάϊο του 2024 ξεκίνησαν οι νέες αιτήσεις και οι επανεγγραφές των λεγόμενων Δημοτικών Αιτήσεων για τους Βρεφικούς και Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων.

Όπως είναι γνωστό οι σταθμοί σε όλη τη χώρα χρηματοδοτούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους από χρήματα ΕΣΠΑ με τη διαδικασία των «voucher» και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α Περιόδου 2024-2025.

Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024.

Ο Δήμος Ναυπλιέων με ανακοινώσεις του είχε ενημερώσει τους γονείς και μάλιστα δόθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις και οδηγίες αλλά και διευκρινήσεις τηλεφωνικά από τους υπεύθυνους χειριστές των διαδικασιών.

Από την 28 Αυγούστου 2024 είχε εκδοθεί ανακοίνωση, ότι οι Παιδικοί, Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου, θα υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 και οι γονείς θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσης των παιδιών καθώς και την τοποθέτησή τους στους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων τις επόμενες ημέρες από τους υπεύθυνους των Σταθμών .

Η όλη διαδικασία σταδιακής προσέλευσης αποτελεί μέρος επιστημονικής διαδικασίας προσαρμογής των μικρών παιδιών στο νέο τους περιβάλλον, προσαρμογή στις νέες ώρες μετακίνησης και προσαρμογή σε νέες δραστηριότητες και χώρους των σταθμών.

Επίσης, ως δημοτική αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε τις κατάλληλες ομαλές συνθήκες λειτουργίας ακολουθώντας και άλλες διαδικασίες που ορίζονται.

Το κυριότερο όμως είναι να λαμβάνει χώρα επίσημη, σοβαρή και τεκμηριωμένη ενημέρωση για όλες τις διαδικασίες προκειμένου να υπάρχει ομαλότητα για χάρη των μικρών παιδιών.

Επειδή αναρτήθηκε ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων βρεφικών και παιδικών σταθμών που στερείται σοβαρότητας και υπεύθυνης ενημέρωσης αλλά κυρίως ξεφεύγει από το ρόλο του σωματείου και προσομοιάζει σε ανακοινώσεις κομματικής οργάνωσης με χαρακτηρισμούς, απαιτήσεις κατά της κυβέρνησης και κάλεσμα σε ξεσηκωμό γονέων κατά της δημοτικής αρχής με διαδηλώσεις και καλέσματα διαμαρτυρίας, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και την ηρεμία στους γονείς και τα μικρά παιδιά που θα φιλοξενήσουμε στους Σταθμούς του Δήμου.

Οι χαρακτηρισμοί άφαντη δημοτική αρχή, οι κομματικές ανακοινώσεις, τα καλέσματα οργής, δεν έχουν θέση στο Δήμο Ναυπλιέων.

Ειδικά όταν δεν έχει προηγηθεί καμία συνάντηση, καμία επαφή και καμία όχληση του συλλόγου προς τη Δημοτική αρχή.

Τα ξεσπάσματα αυτά που μόνο προβληματισμό φέρνουν, μόνο σοβαρά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Καλούμε τους γονείς να παραμείνουν ψύχραιμοι, να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων των σταθμών, να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε καμία περίπτωση δεν θα συνδιαλλαγεί, εκθέτοντας τα παιδιά και τους σταθμούς, με αυτούς που υποκινούν και εσκεμμένα παρασύρουν και διαδίδουν κοινά ψεύδη και συκοφαντίες έξω από τον πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει στο Δήμο Ναυπλιέων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων επιφυλάσσεται σχετικά με τις ενέργειες του, κατά όσων δημιουργούν σύγχυση και χρησιμοποιούν για ίδιον ή πολιτικό όφελος, φαιδρές και επικίνδυνες ανακοινώσεις σε βάρος των παιδιών μας”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version