banner home design 800x400

Μετρούν πληγές μετά το χαλάζι στη Μονεμβασιά

Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιών στο Δήμο Μονεμβασίας – Εκτιμήσεις από κλιμάκια του ΕΛΓΑ σε Συκιά, Φοινίκι, Ασωπό, Πάκια και Μολάους.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιών στον Δήμο Μονεμβασίας από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε πρόσφατα, προκαλώντας ανησυχία στους τοπικούς παραγωγούς. Οι πληγείσες περιοχές περιλαμβάνουν χωριά όπως η Συκιά, το Φοινίκι, ο Ασωπός, τα Πάκια και οι Μολάοι.

Κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ έχει ήδη επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για την αρχική εκτίμηση της έκτασης των ζημιών. Η διαδικασία αυτή αποτελεί το πρώτο στάδιο, με την εξατομίκευση των εκτιμήσεων να ακολουθεί σύντομα. Οι παραγωγοί της περιοχής αναμένουν την επίσημη αναγγελία από τον ΕΛΓΑ, ώστε να καταθέσουν τις αιτήσεις αποζημίωσης για τις ζημιές στις καλλιέργειές τους.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχει ενημερωθεί άμεσα για την κατάσταση, ενώ στο κλιμάκιο που διενεργεί τις επιτόπιες εκτιμήσεις συμμετέχει και ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ. Προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων, τα κλιμάκια θα ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό, ώστε να ολοκληρωθεί γρηγορότερα το έργο.

Οι καλλιεργητές των ελαιώνων και των εσπεριδοειδών στην περιοχή ανησυχούν για τις συνέπειες της χαλαζόπτωσης, καθώς η χρονική στιγμή των ζημιών συμπίπτει με κρίσιμες φάσεις της παραγωγής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version