banner home design 800x400

Λαϊκή Συσπείρωση: Απαράδεκτες συνθήκες πρόσβασης στη χαράδρα του Λούσιου

Στην καρδιά της κεντρικής Πελοποννήσου, η χαράδρα του Λούσιου, καθώς και οι ιστορικές Ιερές Μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου, αποτελούν σημαντικούς προορισμούς για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι υποδομές πρόσβασης προς αυτούς τους τόπους παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη και επικίνδυνη την επίσκεψη τους, όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι δρόμοι που συνδέουν το Παλαιοχώρι με την Ι.Μ. Φιλοσόφου, καθώς και το Παλαιοχώρι Δημητσάνας με την Ι.Μ. Προδρόμου, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, οι δρόμοι αυτοί είναι σε τέτοιο βαθμό κατεστραμμένοι που ακόμα και τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα δυσκολεύονται να τους διασχίσουν, ενώ για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά αδιάβατοι. Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση των υποδομών αυτών.

ΦΩΤΟ: Λαϊκή Συσπείρωση
ΦΩΤΟ: Λαϊκή Συσπείρωση

Επιπλέον, οι συνθήκες στον χώρο στάθμευσης κοντά στην Ι.Μ. Προδρόμου προκαλούν έντονη ανησυχία. Παρά την αυξημένη κίνηση επισκεπτών, δεν υπάρχουν βασικές υποδομές όπως τουαλέτες και πόσιμο νερό, κάτι που καθιστά την εμπειρία των επισκεπτών ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά μετά από την απαιτητική πεζοπορία των 20 λεπτών που απαιτείται για να φτάσουν στη Μονή.

Αυτά τα προβλήματα έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκου Κουτουμάνου και Γιάννη Κελλάρη, οι οποίοι με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ζητούν άμεση δράση. Οι Σύμβουλοι θέτουν το ζήτημα της ντροπιαστικής κατάστασης των υποδομών στην περιοχή και καλούν τον Περιφερειάρχη να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της πρόσβασης και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών για τους επισκέπτες.

Αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν:

Στη κεντρική Πελοπόννησο βρίσκονται η χαράδρα του Λούσιου και οι Ι. Μ. Φιλοσόφου και Προδρόμου.

Είναι χώροι που επισκέπτονται χιλιάδες κάτοικοι ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ κάθε χρόνο.

Οι δρόμοι πρόσβασης Παλαιοχώρι – Ι.Μ. Φιλοσόφου και Παλαιοχώρι Δημητσάνας – Ι.Μ. Προδρόμου είναι σε άθλια κατάσταση. Δύσκολα τον περνούν τρακτέρ και αγροτικά ενώ για επιβατικά ιδιωτικής χρήσης είναι αδιάβατοι. Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί και επισυνάπτουμε είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Επίσης είναι απαράδεκτο στο πάρκινγκ που καταλήγουν αυτοκίνητα και επισκέπτες για την Ι.Μ. Προδρόμου να μην υπάρχουν τουαλέτες και πόσιμο νερό, να δροσιστούν οι επισκέπτες που περπατούν για 20 λεπτά.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

Τι θα κάνετε ώστε να μην υπάρχει αυτή η ντροπή, να εξασφαλιστεί ασφαλής και αξιοπρεπή πρόσβαση των επισκεπτών στη χαράδρα του Λούσιου και στις Ι.Μ. Φιλοσόφου και Προδρόμου στη κεντρική Πελοπόννησο κοντά στη Δημητσάνα;”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version