banner home design 800x400

Καιρός: Σταδιακή αστάθεια με καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Νέα αστάθεια από την κεντρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο

Η Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου θα κυλήσει με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αν και οι βροχές των προηγούμενων ημερών υποχωρούν, ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου μεταβολή το απόγευμα, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες να επηρεάζουν κυρίως τη δυτική και νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις, ενώ στο Αιγαίο θα συνεχιστεί η επικράτηση των βοριάδων, οι οποίοι θα πνέουν ισχυροί, κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 32-34 βαθμούς Κελσίου, διαμορφώνοντας συνθήκες πιο θερμές σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Για την Τετάρτη, δεν αναμένεται σημαντική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, με κάποιες τοπικές αστάθειες να σημειώνονται το απόγευμα σε ηπειρωτικές περιοχές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η αστάθεια θα περιοριστεί περαιτέρω, με τον καιρό να βελτιώνεται πρόσκαιρα.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται σημαντική διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη, η οποία θα κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας τη χώρα μας. Το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας θα πλήξει κυρίως την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version