banner home design 800x400

Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Απόλλων»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου» (Ε.Κ.Π.), στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού προγράμματος «Απόλλων». Η Ε.Κ.Π. ιδρύθηκε από κοινού με τον Δήμο Μεγαλόπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής.

Το Πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο θεσπίστηκε με τα άρθρα 103-104 του Ν. 5106/2024, αποτελεί την πιο φιλόδοξη πρωτοβουλία στον τομέα του ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα, επιδιώκοντας τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, τους Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Στόχος της Ε.Κ.Π. είναι η παραγωγή και η ιδιοκατανάλωση ενέργειας από Α.Π.Ε., με απώτερο σκοπό τη μείωση των ενεργειακών δαπανών για τους συμμετέχοντες φορείς και την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η συμμετοχή στην Ε.Κ.Π. είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους φορείς και νοικοκυριά της Περιφέρειας και πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται συναντήσεις και ενημερώσεις με τους δικαιούχους σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης κατανόηση των διαδικασιών και των οφελών από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2024. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι αποδέχονται πλήρως τους όρους του Προγράμματος και του Καταστατικού της Ε.Κ.Π., συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε μια πρωτοβουλία που θα αναδείξει την Πελοπόννησο ως πρότυπο ενεργειακής βιωσιμότητας και καινοτομίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version