banner home design 800x400

Αντίστροφη μέτρηση για τη Ναυτική Εβδομάδα στην Καλαμάτα

Ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6Α «Δαίδαλος»

Η Ναυτική Εβδομάδα 2024 στην Καλαμάτα ξεκινά αύριο, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, με μία σειρά εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων να έχουν προγραμματιστεί στην παραλιακή ζώνη. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κ.Ε. Φάρις και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει προετοιμάσει ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6Α «Δαίδαλος» από την Πολεμική Αεροπορία, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον, συναυλίες, ομιλίες, γαστρονομικά event, ιστιοπλοϊκούς αγώνες αλλά και υποδοχή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΛΤΚ Λυδία Εξηνταβελώνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς, εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, ο Πλωτάρχης ΛΣ Δημήτρης Νέζης και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε δηλώσεις του, επεσήμανε τους ισχυρούς δεσμούς της πόλης με τη θάλασσα, τονίζοντας ότι στόχος -μεταξύ άλλων- των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας που επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια, είναι η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της παραλιακής ζώνης.

Το Πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα 2024 έχει ως εξής:

Τετάρτη 4/9/2024

Τελετή Έναρξης

19:00 Αεροπορική Επίδειξη Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α «Δαίδαλος» από την Πολεμική Αεροπορία.

19:20 Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.

19.30 Τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων και πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ναυτικών.

19.45 Χαιρετισμοί επισήμων.

20.00 Παρουσίαση και live cooking με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός, ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος – Λεοντόψαρο, η απειλή του θαλάσσιου πλούτου», από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας (Σ.Ε.Μ) και Messinia Forum.

20.45 Μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα «ΤΑΞΙΜ».

Πέμπτη 5/9/2024

19:00 Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον από

  • το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε) της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελικόπτερο
  • το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με σκάφος
  • την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), με αυτοδύτες σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερικό Τμήμα Καλαμάτας), το ΕΚΑΒ και τη Σχολή Εκπαίδευσης AQUARESCUE.

19:45 Παρουσίαση –ομιλία από τον Περιφερειακό Διευθυντή της PADI στην Ελλάδα, κ. Τριανταφύλλου, με θέμα «Μορφές κατάδυσης και ασφάλεια».

20:00 Παρουσίαση – ομιλία από τον δάσκαλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, κ. Σαραβελάκη, με θέμα «Αόρατες αναπηρίες και θάλασσα».

20:15 Παρουσίαση – ομιλία από την κ. Βασιλική Νικητοπούλου, φιλόλογο, καθηγήτρια στο τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Καΐρου και την κ. Σταυρούλα Καλδή, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Η Ελλάδα και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που την περιβάλλει…»

Παρασκευή 6/9/2024

16:00-17:30 Ιστιοδρομίες – αγώνες επίδειξης από τους Ναυταθλητικούς συλλόγους της πόλης μας Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «ο Ποσειδών» και Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «ο Αίολος».

21:00 Συναυλία με τους «THE BLUES ESCAPE»

Σάββατο 7/9/2024

20:30 Υποδοχή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού

21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους: Αναγέννηση Αρφαρών, Σύλλογος Κορύβαντες, σύλλογος απανταχού Λαδαίων, χορευτικός όμιλος Μάνης «Λεύκιππος», Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός σύλλογος Μεσσηνίας, Σύλλογος Χορού Ξενία, Παράδεισος Καλαμάτας, Πρωτοπορία Λεΐκων, Οι φίλοι της Παράδοσης, Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας ο «Ψηλορείτης», και συμμετοχή των θεατών.

22:00-01:00 Παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων με την καθοδήγηση του κ. Άρη Μυλωνά από τον «Αστρονομικό Όμιλο Καλαμάτας» (Παράλληλη δράση).

Κυριακή 8/9/2024

18:30 Λεμβοδρομίες για ηλικίες 12-20 ετών, στην ακτή Ν.Ο.Κ. με την καθοδήγηση του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «ο Αίολος». [Δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα 2/9 έως και Παρασκευή 6/9, 7:00 – 15:00 στο τηλ. 27210 24362 κ. Βιβή Δίμιζα]

21:00 Τελετή Λήξης

Βαρκαρόλα με την συμμετοχή των συλλόγων ερασιτεχνών αλιέων «ΑΡΙΩΝ», των επαγγελματιών αλιέων Καλαμάτας και των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών. Closing party γεμάτο κέφι, χορό και μουσική από DJ.

20:00-24:00 Παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων με την καθοδήγηση του κ. Άρη Μυλωνά από τον «Αστρονομικό Όμιλο Καλαμάτας» (Παράλληλη δράση).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version