banner home design 800x400

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Χρυσός Ολυμπιονίκης ποδηλάτης Paolo Bettini

Υπό τον τίτλο «Αθήνα 20 χρόνια μετά», ο Ιταλός ποδηλάτης διοργάνωσε αυτό το ταξίδι, διασχίζοντας μια διαδρομή 1.000 χιλιομέτρων στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα για ένα ποδηλατικό ταξίδι 12 ημερών επέστρεψε ο πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης από την Cecina και Χρυσός Ολυμπιονίκης στους  Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, Paolo Bettini, με σκοπό να γιορτάσει, 20 χρόνια μετά τον θρίαμβό του, το μετάλλιό του και τα 50α γενέθλιά του.

Υπό τον τίτλο «Αθήνα 20 χρόνια μετά», ο Ιταλός ποδηλάτης διοργάνωσε αυτό το ταξίδι, διασχίζοντας μια διαδρομή 1.000 χιλιομέτρων στην Ελλάδα, από τις 25 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Σάββατο, 31 Αυγούστου, έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία, όπου τον υποδέχτηκαν πολίτες και λάτρεις του ποδηλάτου, καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Τάκη Παρασκευόπουλο. Τον Ολυμπιονίκη συνόδευαν η σύζυγός του, καθώς και η κα Elena Konstantos, Επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας. Μάλιστα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, συζήτησαν για την χρυσή πορεία του Ολυμπιονίκη και τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών.

ΦΩΤΟ: Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
ΦΩΤΟ: Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Σημειώνεται ότι ο Bettini ξεκίνησε την Δευτέρα 25 Αυγούστου από το Λιτόχωρο, ακολουθώντας μια ποδηλατική διαδρομή 1000χλμ και ξαναζώντας πολλές από τις επιτυχημένες του ποδηλατικές στιγμές, ώστε να καταλήξει στις 5 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, για τον τερματισμό. Για τον χρυσό Ολυμπιονίκη, το ταξίδι αυτό έχει σκοπό την προώθηση του ποδηλατικού και αθλητισμού τουρισμού στη χώρα μας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gravel ποδήλατό του είναι βαμμένο στα χρώματα της Ελλάδας και η φανέλα του αποτελεί πιστό αντίγραφο αυτής που φορέθηκε το 2004. Ο Battini έχει  71 νίκες ως επαγγελματίας ποδηλάτης αγωνιζόμενος από το 1997 έως το 2008. Εκτός από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και του 2007.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version