banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Αρχίζουν έλεγχοι για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας στο λιμάνι

Στο λιμάνι του Ναυπλίου βρέθηκε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Σωκράτης Δωρής, όπου εδώ και αρκετές μέρες εντοπίζονται εστίες-πηγών δυσοσμίας.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τόνισε: «Η παλιά πόλη του Ναυπλίου, εδώ και χρόνια, έχει αποκτήσει δίκτυο απορροής λυμάτων. Σκοπός του έργου αυτού ήταν η προστασία των υδάτων του λιμένα Ναυπλίου από την μόλυνση αλλά και η απαλλαγή της παλιάς πόλης από την δυσοσμία. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια λόγω της παντελούς έλλειψης ελέγχων και λόγω της δημιουργίας νέων καταλυμάτων, πανσιόν κλπ στις παρυφές της Ακροναυπλίας, κάποιοι ασυνείδητα έχουν συνδέσει τις αποχετεύσεις λυμάτων των κατοικιών τους αλλά και των επιχειρήσεων με το σύστημα ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα τα λύματα τους αντί να είναι συνδεδεμένα με το αποχετευτικό δίκτυο και να οδηγηθούν στον βιολογικό καθαρισμό όπως θα άρμοζε αυτά τώρα να καταλήγουν στην θάλασσα».

Τονίζοντας δε την ανάγκη επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος, της έντονης δυσοσμίας, το οποίο έχει γίνει εκρηκτικό, είπε ότι άμεσα συνεργεία της επιχείρησης ξεκινούν εκτεταμένους ελέγχους και ότι στους παραβάτες θα επιβληθούν πρόστιμα και θα οδηγηθούν στις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, ο κ. Δωρής έδωσε εντολή να διενεργηθούν χημικές αναλύσεις των υδάτων στις απορροές των αγωγών ομβρίων στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει  μόλυνση προερχόμενη από αστικά λύματα.

Όπως υπογραμμίζεται, καμία αδράνεια δε δικαιολογείται για ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis