banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κραυγή αγωνίας για την Πλατεία του Ψαρομαχαλά

Άμεση παρέμβαση ζητά η Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή»
Ψαρομαχαλάς

Σε επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή», Κωνσταντίνος Μάκαρης, προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, αναδεικνύεται ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την κατάσταση της πλατείας του Ψαρομαχαλά στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Σύμφωνα με την επιστολή, η πλατεία παρουσιάζει εικόνα παραμέλησης και εγκατάλειψης, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μάκαρης, στην επιστολή του, τονίζει ότι το κεντρικό φρεάτιο της πλατείας παραμένει βουλωμένο και ακαθάριστο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα τα λιμνάζοντα νερά να έχουν προκαλέσει διάβρωση στο μπετόν και στον οπλισμό της κατασκευής. Οι κακοτεχνίες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι εμφανείς, με τα σίδερα να έχουν βγει έξω από τα μπετά και να σπάνε ακόμη και με ένα απλό άγγιγμα του χεριού.

Η κατάσταση αυτή, όπως σημειώνει η παράταξη «Νέα Εποχή», θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, καθώς είναι πιθανόν τμήμα της πλατείας να είναι επικίνδυνο προς κατάρρευση. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Μάκαρης ζητά την άμεση επέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να διασφαλιστεί ότι η περιοχή είναι ασφαλής για τους πεζούς και τα σταθμευμένα οχήματα.

plateia psaromaxala 1

«Η εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία του Ψαρομαχαλά δεν περιποιεί τιμή για κανέναν από όσους ασχολούμαστε με τα κοινά», υπογραμμίζει ο κ. Μάκαρης στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι οι συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών καθιστούν αδύνατο να αγνοηθεί το πρόβλημα. Η παράταξη «Νέα Εποχή» καλεί τον Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος, αναμένοντας τις σχετικές ενέργειες που θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και την αισθητική της πλατείας.

Η επιστολή της “Νέας Εποχής”

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Η εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία του Ψαρομαχαλά στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, δεν περιποίει τιμή για κανέναν από όσους ασχολούμαστε με τα κοινά. 

Οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι συνεχής και θεωρούμε αδύνατο να μην είναι εις γνώσιν των υπευθύνων, ακόμα και αν ζουν σε άλλη πόλη. Στην πλατεία του Ψαρομαχαλά το κεντρικό φρεάτιο παραμένει βουλωμένο και ακαθάριστο (για χρόνια) με αποτέλεσμα τα λιμνάζοντα νερά να έχουν δημιουργήσει διάβρωση τόσο στο μπετόν, όσο και στον οπλισμό.

Από την επιτόπια αυτοψία την οποία κάναμε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν παλιές κακοτεχνίες. Σε πολλά σημεία τα σίδερα έχουν βγει έξω από τα μπετά και σπάνε ακόμα και με το άγγιγμα του χεριού. 

Σας εφιστούμε την προσοχή και ζητούμε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διαπιστωθεί αν στο εν λόγω σημείο της πλατείας μπορούν με ασφάλεια να σταθμεύουν αυτοκίνητα ή να διέρχονται πεζοί, καθώς πιστεύουμε ότι τμήμα της πλατείας είναι επικίνδυνο προς κατάρρευση.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ του σημαντικού αυτού θέματος. Αναμένουμε από εσάς τις ενέργειες σας“.

ΦΩΤΟ: “Νέα Εποχή”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis