banner home design 800x400

Εγκαίνια ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Ι. Μάζη στο Ναύπλιο

« Ατραποί Έννοιας » στη Vasiliki – galerie d’art

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια – vernissage της ατομικής έκθεσης « Ατραποί Έννοιας » του ζωγράφου, ποιητή και ομότιμου Καθηγητή Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρα Ιωάννη Θ. Μάζη, με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά, στην Vasiliki-galerie d’art, Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1, στο Ναύπλιο.

O καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, μετά από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις, σπουδάζει σήμερα σαν φοιτητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, πιστός στη ρήση του Σόλωνος «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Στην τέχνη του Ιωάννη Θ. Μάζη, το κοινό νιώθει την στοχαστική απόλαυση του νοήματος με εργαλεία τα υλικά, το σχέδιο, το χρώμα, την φόρμα και την ανθρωπιά της Έννοιας. Μια απόλαυση, που μέσα από τον προβληματισμό, προσφέρει ψυχική ανάταση, αγαλλίαση, ελπίδα, ανακούφιση και  έχοντας ως κοινό παρονομαστή όλων αυτών, την ιερή έκπληξη του  φυσικού ή μεταφυσικού «καινοφανούς».

Ο μυστικισμός συνεπώς, που χαρακτηρίζει ένα έργο τέχνης του Ιωάννη Θ. Μάζη, δεν περιγράφεται απλά βιώνεται.  Και δεν αναφέρεται μόνο στον δημιουργό του αλλά, κυρίως, στον θεατή του διότι αυτός θα είναι και ο κριτής του.

Αυτά υποστηρίζει ο Ιωάννης Θ. Μάζης με τις «σπουδές» του με τα ακρυλικά χρώματα σε καμβά και σε ξύλο, με τα λάδια σε καμβά, με τα παστέλ σε ξύλο και στα σχέδια του με μολύβι σε χαρτί. 

Η ζωγραφική του δουλεύει με τις αρχετυπικές έννοιες των πολιτισμικών στοιχείων του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού, εξερευνώντας το ουσιαστικό τελετουργικό εικαστικό νήμα που τα συνδέει. 

Χτίζει μια καινούργια ερευνητική πλατφόρμα για το επόμενο βημα στην αντίληψη του ευρωπαϊκού εικαστικού «είναι».

Η ατομική έκθεση «Ατραποί Έννοιας» του καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη στο Ναύπλιο θα διαρκέσει από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version