banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Διεθνής διάκριση για τον Ναυπλιώτη Γιάννη Φίλη

Εξελέγη ∆ιακεκριµένο Μέλος της Επιστηµονικής Οργάνωσης Τεχνητής Νοηµοσύνης Asia-Pacific Artificial Intelligence Association (AAIA)
yannis phillis

Διεθνής διάκριση για τον συντοπίτη, γεννημένο στο Ναύπλιο Γιάννη Φίλη, Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως έγινε γνωστό, απο δημοσιέυμα της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα, ο οµότιµος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Ακαδηµαϊκού Ιδρύµατος, κατόπιν προσκλήσεως, εξελέγη Fellow (∆ιακεκριµένο Μέλος) της Επιστηµονικής Οργάνωσης Τεχνητής Νοηµοσύνης Asia-Pacific Artificial Intelligence Association (AAIA), µε έδρα το Χόνγκ Κονγκ.

Το ΑΑΙΑ είναι παγκόσµιος ακαδηµαϊκός µη κερδοσκοπικός, µη κυβερνητικός οργανισµός µε αντικείµενα που εµπίπτουν στην ευρύτερη περιοχή της τεχνητής νοηµοσύνης.

Στόχος του είναι να προωθήσει την ανάπτυξη και τις εφαρµογές της τεχνητής νοηµοσύνης σε διαφορετικούς τοµείς της επιστήµης και της τεχνολογίας, µέσω της ακαδηµαϊκής έρευνας και της επιστηµονικής εκπαίδευσης, καθώς και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, επικεντρώνεται σε ζητήµατα ηθικής και δεοντολογίας, που ανακύπτουν στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων.

Το ΑΑΙΑ είναι διεπιστηµονικός οργανισµός, ο οποίος συγκεντρώνει κορυφαίους επιστήµονες διαφορετικών ειδικοτήτων σχετικών µε την τεχνητή νοηµοσύνη.

diakrisi gianni fili aaia

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis