banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Άργος: Τι ισχύει με τον ασθενή που διαμένει στο τέρμα της οδού Κορίνθου

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Καμπόσος απαντά στις φήμες για τον πολίτη με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Άστεγος φτωχός φτώχεια επαιτεία

Ο Παναγιώτης Καμπόσος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Άργους-Μυκηνών, απάντησε στις πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση ενός άνδρα που διαμένει στο τέρμα της οδού Κορίνθου, στο Άργος. Οι αναρτήσεις, που προκαλούν αντιδράσεις και ερωτήματα στην τοπική κοινωνία, αφορούν τη φροντίδα ενός ατόμου με σοβαρά παθολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπόσο, ο εν λόγω πολίτης βρίσκεται υπό την προστασία και φροντίδα του Δήμου εδώ και δύο χρόνια, ως ωφελούμενος του κοινωνικού συσσιτίου, λαμβάνοντας καθημερινά φαγητό. Μετά από αδράνεια των συγγενών του, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν δράση, ορίζοντας δικαστικό συμπαραστάτη, ο οποίος επιμελείται τη φροντίδα του, τη χορήγηση φαρμάκων και την εξασφάλιση της ατομικής του υγιεινής.

Επιπλέον, από τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ο πολίτης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπου καθημερινά τον επισκέπτονται ψυχολόγος και οικογενειακή βοηθός, παρέχοντάς του στήριξη και φροντίδα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η ψυχική και σωματική του υγεία παρακολουθείται συστηματικά, με τακτικές επισκέψεις στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Άργους, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι παθολογικοί και αιματολογικοί έλεγχοι.

Ο κ. Καμπόσος καταδικάζει έντονα τις ανεύθυνες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες υποδεικνύουν κίβδηλο ενδιαφέρον και μη αγαθά κίνητρα. «Η αλληλεγγύη, η βοήθεια και το ενδιαφέρον αποδεικνύονται εμπράκτως και όχι πίσω από μια οθόνη ενός υπολογιστή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καλεί, επίσης, οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να προσφέρει πραγματική βοήθεια, να επικοινωνήσει με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Άργους-Μυκηνών ή του Νοσοκομείου Άργους. Η ενεργή συμμετοχή της κοινότητας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis