banner home design 800x400

Μετά την Ιαπωνία εργαστήριο για την Τέχνη της Πέτρας στην Αρκαδία

Τα «Άνθη της Πέτρας» ανακοινώνουν νέες δράσεις για την προώθηση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας σε Λαγκάδια και Κοζάνη.

Το σωματείο «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής – Άνθη της Πέτρας» ανακοινώνει τη διοργάνωση δύο νέων εργαστηρίων αφιερωμένων στην τέχνη της πέτρας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε δύο ιστορικές περιοχές της Ελλάδας. Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στα Λαγκάδια Αρκαδίας και τον Πεντάλοφο Κοζάνης, δύο τόπους με πλούσια παράδοση στην πέτρινη αρχιτεκτονική.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί κατά το τριήμερο 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου στα Λαγκάδια Αρκαδίας, ενώ η δεύτερη θα ακολουθήσει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου οράματος για τη δημιουργία και λειτουργία δύο εθνικών σχολών της τέχνης της πέτρας στις εν λόγω περιοχές.

Η οργάνωση και λειτουργία των εργαστηρίων αυτών, καθώς και των εθνικών σχολών, υποστηρίζεται από δωρεά χορηγού και υλοποιείται από το σωματείο «Άνθη της Πέτρας». Τα εργαστήρια τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενισχύοντας τον στόχο για τη διάσωση και προώθηση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν σε μια ανοιχτή συζήτηση με το ευρύ κοινό, τον Σεπτέμβριο. Αυτή η δημόσια εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχο εργαστήριο στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας. Αυτή η διεθνής συνεργασία αναδεικνύει τον κοινό πολιτιστικό πλούτο και την ανάγκη για διεθνή διάλογο και ανταλλαγή γνώσεων στην τέχνη της πέτρας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version