banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κραυγή αγωνίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αρκαδία

Η περιφερειακή παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη, ζητώντας άμεση δράση από την Περιφερειακή Αρχή και τις Υγειονομικές Αρχές.
pagkosmia imera ygeias

Η κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αρκαδία φαίνεται να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, με τους κατοίκους περιοχών όπως η Γορτυνία και η Μεγαλόπολη να εκφράζουν έντονα παράπονα για τις ελλείψεις και την περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υγειονομικές υπηρεσίες. Η Περιφερειακή Παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος», μέσω των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της, Μανώλη Μάκαρη, Παναγιώτη Μερμίγκη και Γιάννη Σιάτου, πραγματοποίησε μια ουσιαστική παρέμβαση για τα θέματα υγείας στην περιοχή.

Όπως σημειώνει ο Γεώργιος Φαράντος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος», η κατάσταση στην Αρκαδία είναι ανησυχητική. Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις σε ασθενοφόρα και εξειδικευμένο προσωπικό, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ειδικά στη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη.

Ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αρκαδία

Οι πολίτες καταγγέλλουν την έλλειψη μικροβιολογικών και εργαστηριακών υπηρεσιών, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για την απουσία άμεσης και αποτελεσματικής φροντίδας στις κρίσιμες στιγμές. Σημαντικό ερώτημα παραμένει το αν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα και οδηγοί για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες των κατοίκων σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές.

Η παρέμβαση της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» δεν περιορίστηκε μόνο στην ανάδειξη των προβλημάτων. Τα μέλη της ζητούν από την Υγειονομική Περιφέρεια και την Περιφερειακή Αρχή να αναλάβουν άμεση δράση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων. Όπως αναρωτιέται ο κ. Φαράντος, η Περιφερειακή Αρχή θα παραμείνει απλός παρατηρητής ή θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη να διασφαλίσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες;

Απαίτηση άμεσης δράσης για την υγεία

Η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» δηλώνει αποφασισμένη να επιμείνει στην ανάδειξη όλων των προβλημάτων της Αρκαδίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα υγείας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως ένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο, τα μέλη της παράταξης δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν τη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών, αντιστεκόμενα σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης της φωνής των πολιτών.

Η κατάσταση στην Αρκαδία απαιτεί άμεση προσοχή και λύσεις. Οι ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν είναι απλώς ένα τοπικό πρόβλημα, αλλά μια σοβαρή κοινωνική πρόκληση που αφορά τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis