banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κορωνήσι: Το ακατοίκητο στολίδι της Αργολίδας απέναντι από το Τολό

Το γραφικό νησάκι με τους Άγιους Αποστόλους που γοητεύει τους τουρίστες
Κορωνήσι Τολό

Το Κορωνήσι, ή αλλιώς Κορονήσι, είναι μια μικρή βραχονησίδα στον Αργοσαρωνικό, η οποία ξεχωρίζει για την φυσική της ομορφιά και την ιστορική της σημασία. Βρίσκεται στον Αργολικό κόλπο, απέναντι από το γραφικό Τολό, και αποτελεί έναν από τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής, με τη μοναδική θέα και τον φωτισμό της να μαγεύουν τους επισκέπτες, ειδικά τις βραδινές ώρες.

Το Κορωνήσι είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος και προσελκύει κυρίως τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν το μικρό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Το εκκλησάκι, που χτίστηκε μετά το 1830, αποτελεί πόλο έλξης για γάμους και βαπτίσεις, καθώς η ρομαντική του ατμόσφαιρα και η μοναδική τοποθεσία του πάνω στο νησί δημιουργούν ένα ιδανικό σκηνικό για τέτοιες περιστάσεις.

Η βραχονησίδα είναι καλυμμένη από άγρια χαμηλή βλάστηση και δέντρα που αντέχουν στην ξηρασία, όπως πεύκα, ελιές και κυπαρίσσια, προσφέροντας έναν μοναδικό φυσικό παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης. Ως οικισμός, το Κορωνήσι αναφέρεται για πρώτη φορά το 2001, όταν και καταγράφηκε στο τότε Τοπικό Διαμέρισμα Τολού του δήμου Ασίνης, σύμφωνα με τα αρχεία του σχεδίου Καλλικράτης. Σήμερα, το νησί δεν έχει μόνιμους κατοίκους, παραμένοντας ένας ακατοίκητος παράδεισος.

Το Κορωνήσι είναι το τρίτο και μικρότερο νησάκι του Τολού, μετά τη Ρόμβη και το Δασκαλείο. Παρά το μικρό του μέγεθος, η βραχονησίδα αυτή εντυπωσιάζει με την άγρια φυσική της ομορφιά και την σπάνια πανίδα και χλωρίδα της, καθιστώντας το ένα φυσικό πάρκο και αρχαιολογικό χώρο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Με την εντυπωσιακή θέα και τη γαλήνια ατμόσφαιρα, το Κορωνήσι αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την ηρεμία και την επαφή με τη φύση, μακριά από το θόρυβο της πόλης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis