banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αρχαία Ασίνη: Η Χριστίνα Μαξούρη τραγούδησε ανάμεσα στους θεατές

Η ποιητική μουσική αφήγηση που ικανοποίησε το κοινό στο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας
Χριστίνα Μαξούρη στην Αρχαία Ασίνη

Χθες Σαββατόβραδο, η Αρχαία Ασίνη γέμισε από νότες και ποίηση, καθώς το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας παρουσίασε μια μοναδική συναυλία με τη Χριστίνα Μαξούρη και τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ, συνδύασε το μελοποιημένο έργο μεγάλων Ελλήνων ποιητών με διαχρονικές συνθέσεις κλασικής μουσικής, προσφέροντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Χριστίνα Μαξούρη, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, άφησε το μικρόφωνο και κινήθηκε ανάμεσα στους θεατές τραγουδώντας κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη. Η προσέγγισή της ήταν καθηλωτική, καθώς ένωσε την ερμηνεία της με το κοινό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη σε όσους παρευρέθηκαν.

Η συναυλία, με τίτλο “Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών”, παρουσίασε ποιητικά έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μίλτος Σαχτούρης, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, και ο Νίκος Καββαδίας. Οι μελοποιημένες συνθέσεις, σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το έργο του Διονυσίου Σολωμού, του Ντίνου Χριστιανόπουλου, της Μαρίας Πολυδούρη και άλλων, έδωσαν μια νέα διάσταση στη βραδιά.

Χριστίνα Μαξούρη στην Αρχαία Ασίνη

Ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, με το πιάνο του, επέλεξε και εκτέλεσε σύντομα μουσικά έργα, τα οποία συνόδευσαν τις ποιητικές αναγνώσεις και τις μουσικές ερμηνείες. Οι διαχρονικές συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Δημήτρη Λάγιου, Νίκου Ξυδάκη και Θάνου Μικρούτσικου βρήκαν αρμονία με τα ποιητικά λόγια και τα έργα των ρομαντικών συνθετών Erik Satie και Claude Debussy.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, που απόλαυσε κάθε στιγμή αυτής της καλλιτεχνικής συνάντησης. Οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για τη διοργάνωση και την ποιότητα της παράστασης, καθιστώντας το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας μια σημαντική καλλιτεχνική στιγμή για την περιοχή.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη και τον Νίκο Καρούζο, με τίτλο “Ο βασιλιάς της Ασίνης – Στην Ασίνη οι πορτοκαλιές”. Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ανέλυσε τη «συνάντηση» των δύο μεγάλων ποιητών, ενώ τα ποιήματα διάβασαν η Όλια Λαζαρίδου και η Κόρα Καρβούνη, προσφέροντας μια βαθιά συγκινητική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας συνεχίζει να προσφέρει αξέχαστες στιγμές στους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού, ενισχύοντας τη θέση του ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός στην περιοχή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis