banner home design 800x400

Αιωρούμενα σωματίδια και μικροοργανισμοί στο νερό του Βέλου

Ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί από τον Δήμο Βέλου – Βόχας για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Τις τελευταίες ημέρες, ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Βέλου η εμφάνιση αιωρούμενων σωματιδίων και μικροοργανισμών σε συγκεκριμένες παροχές νερού. Παρά την υπερ-επάρκεια νερού που διασφαλίστηκε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών μέσω συντονισμένων δράσεων, η ποιότητα του νερού αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα.

Με την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και τη συνεργασία εξειδικευμένων επιστημόνων, λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας, με εντολή του δημάρχου, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Διακοπή των ύποπτων γεωτρήσεων: Για την αποφυγή περαιτέρω επιμόλυνσης, διακόπηκαν άμεσα οι πιθανές ύποπτες γεωτρήσεις, όπως και όλες οι νέες γεωτρήσεις.
  2. Στοχευμένες αναλύσεις νερού: Ξεκίνησαν εντατικές χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις με τη συνεργασία εξειδικευμένου εργαστηρίου.
  3. Τοποθέτηση υπερσύγχρονων φίλτρων: Τοποθετήθηκαν νέας γενιάς φίλτρα στις δεξαμενές του Βέλου, για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού.
  4. Επισκευή παλαιών φίλτρων: Παράλληλα, επισκευάζονται παλαιότερα φίλτρα που παρέμεναν ανενεργά για χρόνια, με στόχο να τεθούν ξανά σε λειτουργία.
  5. Ενίσχυση της ύδρευσης: Το Βέλο ενισχύεται με νερό από πηγές που δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα.
  6. Συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες: Η δημοτική αρχή συνεργάζεται στενά με ειδικούς επιστήμονες για την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου.
  7. Διερεύνηση πιθανής δολιοφθοράς: Εξετάζεται η πιθανότητα δολιοφθοράς και αναζητείται η ακριβής πηγή του προβλήματος, είτε αυτή προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης είτε από εξωτερικούς παράγοντες.
  8. Σχολαστική χλωρίωση: Σε όλα τα νερά του δήμου εφαρμόζεται σχολαστική χλωρίωση για την αποτροπή οποιουδήποτε μικροβιολογικού κινδύνου.

Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των προσωπικών τους δεξαμενών, οι οποίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βρέθηκαν εκτεθειμένες σε υψηλές θερμοκρασίες, που άγγιξαν ή και ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η δημοτική αρχή δεσμεύεται να ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες για την εξέλιξη του προβλήματος και τις ενέργειες που λαμβάνονται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ποιότητας του νερού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version