banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Αρκαδίες

Έκθεση φωτογραφίας και συναυλιακό πρόγραμμα
egkainia ekthesis

Τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας με τεκμήρια από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη, αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Δημοκρατίας στη χώρα μας και στα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τριήμερου «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Αρκαδίες», στον τόπο εξορίας του, τη Ζατούνα Γορτυνίας, 30-31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Έκθεση από την υπεύθυνη Μουσειακού αρχείου του Συλλόγου «οι φίλοι της Μουσικής» Βάλια Βράκα.

Η έκθεση, δεν ήταν μόνο μια παρουσίαση αντικειμένων και τεκμηρίων, αλλά μια αναδρομή στο έργο και τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη. Μια προσφορά στον πολιτισμό και μια υπενθύμιση των αξιών που πρέσβευε: την αντίσταση στον κατακτητή, την αγάπη για τη ζωή, την πίστη στην ελευθερία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά – παρουσίαση της πορείας του Ψηφιακού – Εικονικού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας.

Ακολούθησε συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια του Μίκη από την Χορωδία Ορφέα Τρίπολης με μαέστρο την Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη – Ζάτουνας, το Δήμο Γορτυνίας, το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

egkainia ekthesis2

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis