banner home design 800x400

Riviera Tower: Υπό κατασκευή ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα (Βίντεο)

Με 300 εκατ. ευρώ θα γίνει ο ψηλότερος οικιστικός ουρανοξύστης της Μεσογείου 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, 50 ορόφων και 170 διαμερισμάτων

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα βρίσκεται υπό κατασκευή και δεν είναι άλλο από το ψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας που βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Το Riviera Tower (Πύργος Ριβιέρα), γνωστός αρχικά ως Marina Tower, αποτελεί τμήμα της ανάπλασης του πρώην διεθνούς αεροδρομίου Ελληνικού και υλοποιείται από την εταιρεία Lamda Development.

Σε ένα τεράστιο, πρωτοποριακό και καινοτόμο project Πύργος Ριβιέρα εκτιμάται περίπου στα 370 εκατομμύρια ευρώ όπου θα γίνει ο ψηλότερος οικιστικός ουρανοξύστης της Μεσογείου 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, 50 ορόφων και 170 διαμερισμάτων.

Όπως είχε αποκαλυφθεί στη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης του Riviera Tower, όλες οι κατοικίες θα είναι διαμπερείς και θα προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του θα έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός «έξυπνου» κτιρίου.

Όσοι περνούν από την παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του παλιού αεροδρομίου παρατηρούν την κατασκευή του ουρανοξύστη των 200 μέτρων να αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό και εντός χρονοδιαγράμματος και να ανεβαίνει κάθε 5 μέρες έναν όροφο. Όπως βλέπετε από τα πλάνα μας το έργο αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό και φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον 6ο όροφο.

Στο έργο έχουν εφαρμοστεί πρωτοποριακές μέθοδοι: Για την κατασκευή του έχει επιλεγεί «ο κύκλος των 5 ημερών», δηλαδή ο σκελετός του κάθε ορόφου ολοκληρώνεται εντός πέντε ημερών. Αντίστοιχα, σε κάθε 10 ορόφους θα ολοκληρώνεται και η εξωτερική επένδυση με τη συνδρομή εξειδικευμένων συνεργείων.

Το κτίριο φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο αειφόρας κατασκευής στην κατηγορία των πολύ υψηλών κτιρίων όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα είναι ένας «πράσινος γίγαντας» καθώς θα αποτελεί πρότυπο βιοφιλικού σχεδιασμού νέας γενιάς, εναρμονίζοντας το αστικό με το φυσικό περιβάλλον. Το βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Θα ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι τον βιοκλιματικό χαρακτήρα του.

Ο ουρανοξύστης θα υψωθεί σε 50 ορόφους και θα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στο Σούνιο, την Αίγινα, την Σαλαμίνα, το Αιγαίο Πέλαγος, τη μαρίνα Αγίου Κοσμά, το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, την Ακρόπολη και τον Υμηττό.

Μια ακόμα επιτυχία του Riviera Tower είναι η θεμελίωσή η οποία ολοκληρώθηκε με το καθοριστικό βήμα της μεγαλύτερης συνεχούς διάρκειας 40 ωρών σκυροδέτησης στη χώρα και χρησιμοποιήθηκαν 3.000 τόνοι τσιμέντο ECOPlanet και 14.000 τόνοι αδρανή υλικά για την παραγωγή 7.500 m3 σκυροδέματος ECOPact χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος. Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της τοποθέτησης 111 πασσάλων, διαμέτρου 1,5 μέτρου σε βάθος 50 μέτρων.

Με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου πράσινου παραθαλάσσιου οικιστικού πύργου στη Μεσόγειο να αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2026 θα αποτελέσει πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για τη χώρα.

Photos & Video: Michael Miller

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version