banner home design 800x400

Νεφέλη Τσιλιμίγκρα: Δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ρίγανη κατά του κοινού κρυολογήματος

Ναυπλιώτισσα επιστήμονας ανακάλυψε νέους τρόπους από φυσικές ουσίες που μπλοκάρουν το ένζυμο πρωτεάση HRV 3C

Φυσικές ουσίες από δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ρίγανη μπλοκάρουν ένζυμο πρωτεάση HRV 3C, στοχεύοντας στη θεραπεία κατά του κοινού κρυολογήματος.

Η Ναυπλιώτισσα Νεφέλη Τσιλιμίγκρα, απόφοιτος MSc στη Φαρμακευτική από το πανεπιστήμιο Unic της Λευκωσίας ανακάλυψε φυσικές ουσίες από δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ρίγανη που μπλοκάρουν το ένζυμο πρωτεάση HRV 3C, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την εξάπλωση του ανθρώπινου ρινοϊού.

Η Νεφέλη Τσιλιμίγκρα δημοσίευσε ήδη την έρευνά της στο National Library of Medicin, με τίτλο: «Φυτοχημικά: Υποσχόμενοι αναστολείς της πρωτεάσης 3C τύπου 14 του ανθρώπινου ρινοϊού ως στρατηγική για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος».

Νεφέλη Τσιλιμίγκρα

Όπως δηλώνει η ίδια στο anagnostis.org: «Η έρευνά μου αφορά την ανακάλυψη νέων τρόπων αντιμετώπισης του κοινού κρυολογήματος στοχεύοντας ένα συγκεκριμένο ένζυμο που ονομάζεται πρωτεάση HRV 3C, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την εξάπλωση του ανθρώπινου ρινοϊού. Ανέπτυξα ένα νέο τεστ για τον εντοπισμό φυσικών ουσιών από φυτά όπως το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και τη ρίγανη που μπορούν να μπλοκάρουν αυτό το ένζυμο. Η μελέτη μου διαπίστωσε ότι το ροσμαρινικό οξύ, μια ένωση που βρίσκεται στο δεντρολίβανο, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, υποσχόμενη για μελλοντικές θεραπείες κατά του κοινού κρυολογήματος».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version