banner home design 800x400

Κακοκαιρία: Από τα μεγαλύτερα ύψη βροχής η Πελοπόννησος

Στην πρώτη 8αδα η Στεμνίτσα και η Λυκόχια Αρκαδίας, οι Μολάοι Λακωνίας και η Κάτω Βλασία Αχαΐας.

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 31 Αυγούστου, κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/8.

Στην πρώτη 8αδα η Στεμνίτσα και η Λυκόχια Αρκαδίας, οι Μολάοι Λακωνίας και η Κάτω Βλασία Αχαΐας.

Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις* που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα. Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

* Η ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφεται από το όργανο Lightning Imager του μετεωρολογικού δορυφόρου MTG-I1. Οι καταγραφές του περιλαμβάνουν τους κεραυνούς (ηλεκτρικές εκκενώσεις προς το έδαφος) αλλά και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών ή μεταξύ νεφών και καθαρού αέρα χωρίς διάκριση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version