banner home design 800x400

Τίμησαν τον πολιούχο τους, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στο Κρανίδι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν με κάθε επισημότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης με την παρουσία πλήθους κόσμου

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης με την παρουσία πλήθους κόσμου, τιμήθηκε την 28η και 29η  Αυγούστου 2024, ο πολιούχος και προστάτης της πόλης του Κρανιδίου Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του Κρανιδίου, ξεκίνησαν την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, παραμονή της μεγάλης εορτής, όπου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Εφραίμ, του Πανοσιολογιώτατου π. Χριστοφόρου Καραβία, καθώς και των Πατέρων της πόλεως του Κρανιδίου.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας
ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής και ιστορικής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κρανιδίου με τη συμμετοχή των Αρχών του Τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, της Χορευτικής Ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κρανιδίου, καθώς και πλήθους πιστών.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας

Μετά το πέρας της λιτάνευσης της ιερής εικόνας, ο Δήμος Ερμιονίδας παρέθεσε ευγενικά στον χώρο του Δημαρχείου μικρή δεξίωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γεώργιος Γαβρήλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, κ. Γεώργιος Φασιλής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου, Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Καραβίας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, κ. Γιάννης Σαράντος, καθώς και πλήθος δημοτών.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Εφραίμ, παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του  Δήμου Ερμιονίδας.

Η 29η Αυγούστου ήταν τοπική αργία στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, προκειμένου οι δημότες να τιμήσουν τον Πολιούχο τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version