banner home design 800x400

Συνεργεία δίωξης αγριογούρουνων στην Αργολίδα μετά τις ζημιές

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από συνεχείς εκκλήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στην ορεινή Αργολίδα που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από επιθέσεις αγριογούρουνων

Σύμφωνα με απόφαση του Προϊσταμένου Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και που αφορά τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας εκδόθηκε απόφαση για τη συγκρότηση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού, καθώς και μη δεσποζόμενων χοίρων σε δασικού χαρακτήρα περιοχές και σε αγροτικές και λοιπές εκτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από συνεχείς εκκλήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στην ορεινή Αργολίδα που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από επιθέσεις αγριογούρουνων.

Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις, και η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλαν οι πληγέντες αγρότες των κοινοτήτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής προς τους αρμόδιους φορείς, οι ζημιές δεν περιορίζονται μόνο στις καλλιέργειες. Τα αγριογούρουνα καταστρέφουν επίσης το φυτικό και πάγιο κεφάλαιο, όπως και τα αρδευτικά δίκτυα, ενώ το πρόβλημα έχει αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και σε επίπεδο οδικής ασφάλειας, καθώς τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από την παρουσία τους έχουν αυξηθεί.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version