banner home design 800x400

Σοκ στη Σικυωνία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων με 14 θύματα

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη τριών ατόμων για την εκμετάλλευση αλλοδαπών εργατών και την παράνομη απασχόλησή τους

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη τριών ατόμων για την εκμετάλλευση αλλοδαπών εργατών και την παράνομη απασχόλησή τους στο Δήμο Σικυωνίων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και απελευθέρωσαν 14 αλλοδαπούς ηλικίας από 21 έως 43 ετών, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Τα θύματα αυτής της αποτρόπαιης πράξης έχουν αιτηθεί προστασία και αρωγή ως θύματα εμπορίας ανθρώπων και θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη μέχρι να επαναπατριστούν με ασφάλεια στις χώρες καταγωγής τους.

Οι τρεις άνδρες, ένας 50χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 27 ετών, κατηγορούνται για υπεξαγωγή εγγράφων, παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επιπλέον, συνελήφθη και ένας ανήλικος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

Η αστυνομία, μετά από ενδελεχή προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αποκάλυψε ότι ο 35χρονος αλλοδαπός, σε συνεργασία με τον ανήλικο, είχε συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που εκμεταλλευόταν την ευάλωτη θέση άλλων αλλοδαπών. Υπόσχονταν καλές συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές, πείθοντας τα θύματα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, μόλις έφταναν στη χώρα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν σωματική και ψυχολογική βία για να τους κρατούν παράνομα, εκμεταλλευόμενοι την εργασία τους.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες, και η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τους. Αναμένεται να οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όπου θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version