banner home design 800x400

Καλαμάτα: Όλα έτοιμα για τη 10η Λευκή Νύχτα

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα το Σάββατο 31 Αυγούστου

|

Χρόνος ανάγνωσης

6 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Καλαμάτα: Όλα έτοιμα για τη 10η Λευκή Νύχτα

Όλα έτοιμα για τη 10η Λευκή Νύχτα, τη μεγάλη εμπορική γιορτή της Καλαμάτας, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024. Φέτος συμπληρώνεται μια δεκαετία του θεσμού, και εκτιμάται ότι φέτος η Καλαμάτα θα προσελκύσει εκατοντάδες κόσμου που θα κάνουν τις αγορές τους σε προνομιακές τιμές και θα διασκεδάσουν με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν χθες, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας, από τους φορείς που συμπράττουν στη μεγάλη αυτή εμπορική βραδιά.

Δήμος Καλαμάτας, Φάρις, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Αστικό ΚΤΕΛ, Κοινότητα Καλαμάτας και Δημοτική Αστυνομία συνεργάζονται για ακόμα μια χρονιά για την πραγματοποίηση της μεγάλης γιορτής, που ειδικά φέτος διευρύνεται με διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ, Σωτήρης Κριτσωτάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Παντελής Δρούγας, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Παναγιώτης Γεωργιτσέας, εκ μέρους της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας ο Νίκος Μαλαπέτσας καθώς και η Κοινοτική Σύμβουλος Καλαμάτας, Κατερίνα Μπάμπαλη.

Θ. Βασιλόπουλος: “Eίναι μια γιορτή αποτέλεσμα συνεργασιών, γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη επιτυχία”

Στη συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας για το θεσμό της “Λευκής Νύχτας” αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασιών, γεγονός που επισφραγίζει την επιτυχία της κάθε χρόνο. Ο Δήμαρχος κάλεσε τον κόσμο να διασκεδάσει, παροτρύνοντας κατοίκους και επισκέπτες να ψωνίσουν από τα τοπικά καταστήματα, στηρίζοντας εμπράκτως την τοπική οικονομία.

“Η “Λευκή Νύχτα” της Καλαμάτας συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια! Μία δεκαετία κατά την οποία  μετεξελίχθηκε σε ένα θεσμό για την πόλη μας. Μία εμπορική γιορτή αλλά και μια ευκαιρία για διασκέδαση σε όλο τον κόσμο.

Μία γιορτή που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κατοίκων και επισκεπτών, που κατά χιλιάδες επισκέπτονται την πόλης μας, προμηθεύονται ποιοτικά προϊόντα, σε μοναδικές τιμές αλλά έχουν και τη δυνατότητα να διασκεδάσουν. Μια γιορτή που είναι αποτέλεσμα συνεργασιών. Με μπροστάρη το Δήμο Καλαμάτας, δίπλα τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο, αλλά κυρίως μια συνεργασία μεταξύ των φορέων και του επαγγελματικού κόσμου, των εμπόρων, των επαγγελματιών. Γι’ αυτό και η “Λευκή Νύχτα” του Δήμου Καλαμάτας έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.

ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας

Ξεκινάμε λοιπόν την Παρασκευή 30 Αυγούστου με τις πρώτες εκδηλώσεις, εντός ωραρίου καταστημάτων, και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 31 Αυγούστου, με την παράταση ωραρίου, με τις παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν οι επαγγελματίες της περιοχής μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφτεί την Καλαμάτα, από την Πελοπόννησο, απ’ όλη τη χώρα, να διασκεδάσει, να περάσει όμορφα, και κυρίως να προμηθευτεί ποιοτικά προϊόντα σε μοναδικές τιμές. Φέτος για τη Λευκή Νύχτα επιλέγουμε Καλαμάτα! Ψωνίζουμε από τοπικά καταστήματα, στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία, περνάμε όμορφα! Καλή επιτυχία στη 10η Λευκή Νύχτα του Δήμου Καλαμάτας, καλές αγορές, και καλά ταμεία στους εμπόρους μας!”, κατέληξε ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Aνοιχτά τα καταστήματα από τις 20.00 έως τις 02.00 τα ξημερώματα

Τα καταστήματα της πόλης θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο από τις 20:00 του Σαββάτου 31 Αυγούστου έως τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, ώστε ο κόσμος που θα επισκεφτεί την πόλη να κάνει τις αγορές του και να διασκεδάσει. Κάλεσμα συμμετοχής “στη μεγαλύτερη Λευκή Νύχτα της Πελοποννήσου” απηύθυνε ο Παναγιώτης Γεωργιτσέας, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας την άψογη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια με όλους τους φορείς. Διευκρίνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο εμπορικός κόσμος “έχει περάσει από συμπληγάδες” λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι έμποροι της Καλαμάτας έχουν ετοιμάσει προνομιακές τιμές με προσφορές ακόμα και 70% σε κάποια είδη. Υπενθύμισε την ψηφιακή εφαρμογή του Εμπορικού Συλλόγου με την κλήρωση των αποδείξεων και τη δυνατότητα του κόσμου να κερδίσει πλούσια δώρα, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας τα τοπικά καταστήματα και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία.

Διήμερες φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέτος έχουν ετοιμάσει Δήμος και Κ.Ε.”ΦΑΡΙΣ”, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σωτήρης Κριτσωτάκης καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει και να τις απολαύσει. Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα γίνει από την παραμονή, Παρασκευή 30 Αυγούστου, με έναν μουσικό περίπατο στις 8 το βράδυ, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας που θα διασχίσει τα κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το Ιστορικό Κέντρο, τον πεζόδρομο της Αριστομένους, την Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά και την Αναγνωσταρά. Ένας κυκλικός μουσικός περίπατος που θα “αγκαλιάσει” το εμπορικό κέντρο της πόλης και ουσιαστικά προαναγγέλλει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Θα ακολουθήσει στις 20:30 παράσταση Θεάτρου Σκιών στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με τίτλο “Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο”. Πρόκειται για μια διασκευή με οικολογική διάσταση της παράστασης του Θεάτρου Σκιών, με μηνύματα για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παράσταση θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική!

Το Σάββατο 31 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα! Συγκεκριμένα, στις 9 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης συναυλία με τους Speakeasies’ Swing Band, που σε ρυθμούς swing και όχι μόνο, αναμένεται να διασκεδάσουν τον κόσμο.

“Ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας μας”

Την αυξημένη επισκεψιμότητα της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της “Λευκής Νύχτας” επισήμανε εκ μέρους της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας ο Νίκος Μαλαπέτσας, χαρακτηρίζοντας την Καλαμάτα “ως ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας”, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα της συγκεκριμένης βραδιάς. Υπογράμμισε ότι τα καταστήματα εστίασης του κέντρου και της παραλίας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τον κόσμο, για να απολαύσουν τη βραδιά και να αναχωρήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επί ποδός Δημοτική Αστυνομία, Τροχαία και Υπηρεσία Καθαριότητας

Στην ετοιμότητα της Δημοτικής Αστυνομίας να διευθετήσει τη μεγάλη κίνηση που αναμένεται να σημείωθεί, σε συνεργασία με την Τροχαία Καλαμάτας, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Παντελής Δρούγας. Ο αντδήμαρχος επισήμανε και τα πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης που θα εφαρμοστούν τη συγκεκριμένη βραδιά, σε κεντρικά σημεία της πόλης, με έμφαση στους κάδους ανακύκλωσης, παροτρύνοντας τον κόσμο να φροντίσει ώστε η πόλη να παραμείνει καθαρή, ενώ επί ποδός θα είναι και τα συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να παραδώσουν καθαρή την πόλη αμέσως μετά τη μεγάλη βραδιά.

Δωρεάν μεταφορά με τα mini bus του αστικού ΚΤΕΛ – Οι θέσεις στάθμευσης

Όπως ανέφερε ο Παντελής Δρούγας, το Σάββατο 31 Αυγούστου λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και του αποκλεισμού του κέντρου της πόλης από τα οχήματα, οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στα μεγάλα πάρκινγκ των καταστημάτων στη νέα είσοδο της πόλης (πάρκινγκ LIDL, METRO), αλλά και στο ΒΙΟ.ΠΑ., καθώς και στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς.

Από εκεί, με έκτακτα δρομολόγια θα μεταφέρονται με τα mini bus του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, ανά 15′, στο κέντρο της πόλης, με τερματισμό την Νέδοντος και το ιστορικό Δημαρχείο.

Ταυτόχρονα, και η νέα γραμμή Νο 9 του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν τον κόσμο, που θα παρκάρει τα οχήματά του στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και θα επιβιβάζεται στο mini  bus της νέας γραμμής του Αστικού με τερματισμό το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Έρχεται και η Ναυτική Εβδομάδα

Στη “Λευκή Νύχτα” που δεν σηματοδοτεί πλέον το τέλος του καλοκαιριού, αναφέρθηκε η σύμβουλος Κοινότητας Καλαμάτας, Κατερίνα Μπάμπαλη, εξηγώντας ότι η πόλη και το φθινόπωρο έχει επισκεψιμότητα, με το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας να επαναφέρουν φέτος τη Ναυτική Εβδομάδα με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις αρχές Σεπτεμβρίου. Εκ μέρους της Κοινότητας Καλαμάτας παρότρυνε και η ίδια τον κόσμο να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα.   

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version