banner home design 800x400

Γιατί έγινε έκτακτη μεταφορά πυροσβεστικών στο Αγκίστρι

Τα οχήματα φορτώθηκαν άμεσα στο επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ»

Χθες το απόγευμα, σήμανε συναγερμός στο Λιμεναρχείο Αίγινας, όταν το Λιμενικό Φυλάκιο Αγκιστρίου ενημέρωσε για την εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Αγκίστρι. Οι αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα, θέτοντας σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας καθώς και ιδιώτες για την παροχή βοήθειας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αίγινας ζήτησε από τη Λιμενική Αρχή τη γρήγορη μεταφορά δύο πυροσβεστικών οχημάτων στο Αγκίστρι. Τα οχήματα φορτώθηκαν άμεσα στο επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ», το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας προς τον Πειραιά. Σε μία συντονισμένη ενέργεια, το πλοίο προσέγγισε εκτάκτως το λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου, όπου εκφορτώθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα πριν συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον Πειραιά.

Η άμεση κινητοποίηση των αρχών απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, διασφαλίζοντας την προστασία του ιστορικού ναού και των γύρω περιοχών. Η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής και του πληρώματος του «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» αναδεικνύει την ετοιμότητα των υπηρεσιών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version