banner home design 800x400

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη

Ξεκινούν τριήμερες εκδηλώσεις στη Δημητσάνα

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη

Με την προβολή της ταινίας «Ζ» του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που αναφέρεται στην πολιτική δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 στη Θεσσαλονίκη, αρχίζουν σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, οι τριήμερες εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη ΑΡΚΑΔΙΕΣ Ζάτουνα (30 – 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2024).

Η προβολή της εμβληματικής ταινίας, γίνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο των πολύ σημαντικών πολιτικών, πολιτιστικών και συναυλιακών εκδηλώσεων που διοργανώνουν το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, ο δήμος Γορτυνίας και ο σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής, με κεντρικό θέμα«50 χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα. 50 χρόνια Τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»με τα οποία το μουσικό έργο και οι αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.

Η σημερινή βραδιά, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα,στην οποία θα παραβρεθούν ο Γρηγόρης Λαμπράκης γιός του δολοφονηθέντος βουλευτή – που φέρει το όνομά του – και η χήρα του Μαρία Λαμπράκη, θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. με χαιρετισμούς.

Θα ακολουθήσει εισαγωγική συζήτηση με τον διευθυντή του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Αλέξανδρο Χαρκιολάκη και τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη.

Στις 8.15 μ.μ. θα γίνει η προβολή της ταινίας «Ζ», μέσω της πλατφόρμας IFcinemaτου Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς είναι Γορτύνιος – Αρκάς γεννημένος στα Λουτρά Ηραίας ενώ στη μαθητική του ζωή έχει και ένα έτος φοίτησης στο ιστορικό πέτρινο σχολείο της Ζάτουνας, όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version