banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

VelosV3: Το Drone από το Ξυλόκαστρο που εντυπωσίασε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης

Η ελληνική τεχνολογία αιχμής της Velos Rotors κατακτά τις διεθνείς αγορές, με το καινοτόμο ελικόπτερο-drone της να παρουσιάζεται στο ετήσιο στρατιωτικό πείραμα της Ταϊλάνδης και να προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων δυνάμεων.
v3

Η ελληνική εταιρεία Velos Rotors, με έδρα το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, έκανε δυναμική εμφάνιση στο διεθνές σκηνικό με το ελικόπτερο-drone VelosV3, παρουσιάζοντας την προηγμένη τεχνολογία της στο «Crimson Viper 2024», το ετήσιο στρατιωτικό πείραμα της Ταϊλάνδης. Το πείραμα, που διοργανώνει το υπουργείο Άμυνας της χώρας, στοχεύει στην ανακάλυψη και αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το VelosV3 παρουσιάστηκε από τον CEO της Velos Rotors, Michael Seal, βετεράνο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, και τον πιλότο UAS Χρήστο Βοζίκη. Η παρουσίαση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη πιθανών μελλοντικών συνεργασιών σε τεχνολογίες αιχμής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Velos Rotors να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια αγορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η Διεθνής ανάπτυξη της Velos Rotors

Η Velos Rotors, ιδρύθηκε πριν από 12 χρόνια από τους Άρη Κολοκυθά και Τάσο Αργυρό, και από τότε βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων χωρών που αναζητούν τεχνολογίες αιχμής για την ασφάλειά τους. Το VelosV3 έχει ήδη δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες στην Ουκρανία, ενώ η Νότια Κορέα το χρησιμοποιεί για την επιτήρηση των ακτών της.

Η εταιρεία με γραφεία στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, ετοιμάζεται να κατακτήσει την αγορά των ελικοπτέρων-drones, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 35 δισ. δολάρια το 2024, με προοπτικές διπλασιασμού στα 70 δισ. δολάρια έως το 2031, σύμφωνα με την Insight Alchemy Research. Η Velos Rotors κατατάσσεται ήδη στους 10 κορυφαίους κατασκευαστές ελικοπτέρων-drones παγκοσμίως.

Καινοτομία από το Ξυλόκαστρο

Τα drones της Velos Rotors, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στο Ξυλόκαστρο, αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση για εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, από μεταφορά ανθρώπινων οργάνων μέχρι επιθεώρηση κρίσιμων υποδομών. Η διττή χρήση τους ανοίγει νέους δρόμους για την ευρεία χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ποικίλες εφαρμογές, όπως η μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο συνιδρυτής και CTO της εταιρείας, Άρης Κολοκυθάς, τόνισε ότι τα drones της Velos είναι σχεδιασμένα για σοβαρές, επαγγελματικές εφαρμογές, υπερβαίνοντας τα πρότυπα ασφαλείας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Η εταιρεία αναμένει έκρηξη στη ζήτηση των προϊόντων της τα επόμενα δύο χρόνια, με την ολοκλήρωση του απαραίτητου νομικού πλαισίου για τις εμπορικές πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Τα σχέδια για το μέλλον

Με την πρόσφατη χρηματοδότηση των 2 εκατ. δολαρίων από τη Marathon Venture Capital, η Velos Rotors προετοιμάζεται για την επόμενη φάση ανάπτυξής της. Η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει την ομάδα της και να επιταχύνει την παραγωγή των drones της, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη διεθνή ζήτηση.

Τα ελικόπτερα της Velos Rotors, που ζυγίζουν κάτω από 25 κιλά, μπορούν να μεταφέρουν φορτίο πέντε κιλών για μία ώρα, με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα, ακόμα και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθιστώντας τα εξαιρετικά ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά.

Με την καινοτομία της και την αφοσίωσή της στην τεχνολογία, η Velos Rotors συνεχίζει να εξελίσσει την παγκόσμια αγορά ελικοπτέρων-drones, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από powergame.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
riviera banner
newsletter banner anagnostis