banner home design 800x400

Σοκ στον Δήμο Σικυωνιών: Αποκαλύπτεται εκμετάλλευση αλλοδαπών εργατών και παράνομη απασχόληση

Παρακρατούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους επέβαλαν να εργάζονται χωρίς αμοιβή.

Σοβαρό περιστατικό εκμετάλλευσης και παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών εργατών αποκαλύφθηκε στον δήμο Σικυωνιών, όπου οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων, ενός 50χρονου ημεδαπού και δύο αλλοδαπών, ηλικίας 35 και 27 ετών, κατόπιν καταγγελίας ενός αλλοδαπού εργάτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της προανάκρισης, ο 50χρονος ιδιοκτήτης αγροτικών εκτάσεων είχε επιτρέψει την εργασία σε μη νόμιμους αλλοδαπούς πολίτες ως εργάτες γης. Οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί, που λειτουργούσαν ως επιστάτες, κατηγορούνται ότι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία στους εργάτες, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και επιβάλλοντάς τους να εργάζονται χωρίς αμοιβή. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ διαβατήρια αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και το διαβατήριο του καταγγέλλοντα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί εργάτες, ηλικίας από 22 έως 35 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα. Σε βάρος τους ξεκίνησε η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων αρχών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος της εκμετάλλευσης και της παραβίασης των δικαιωμάτων των εργατών γης, ιδιαίτερα όταν αυτοί εργάζονται υπό καθεστώς φόβου και χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version