banner home design 800x400

Προχωρά το Φράγμα Κελεφίνας – Στο μειοδότη η κατασκευή του μεγάλου έργου για τη Λακωνία

Το έργο, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 31,5 εκατομμύρια ευρώ, θα κοστίσει τελικά 20,26 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ

Ο Βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, ενημερώνει ότι εγκρίθηκε η ανάθεση της κατασκευής του φράγματος Κελεφίνας στη Λακωνία στον μειοδότη οικονομικό φορέα «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.».

Το έργο, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 31,5 εκατομμύρια ευρώ, θα κοστίσει τελικά 20,26 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ, λόγω της έκπτωσης 21,29%.

Η προσφορά της εταιρείας κρίνεται πλήρως υλοποιήσιμη από την επιτροπή διαγωνισμού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προδικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης. Αναμένεται η τήρηση των διαδικασιών για την έναρξη του έργου, όπως σημειώσε ο βουλευτής Λακωνίας.

Αναλυτικά, ο κ. Κρητικός αναφέρει:

Βάσει της Απόφασης του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστου Σταικούρα, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο, εγκρίνεται το από 05/08/2024 Πρακτικό ΙΙ Αξιολόγησης Προσφορών, της Επιτροπής του ανοικτού ηλεκτρονικού Διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Κατασκευή Φράγματος Κελεφίνας Ν. Λακωνίας», προϋπολογισμού δημοπράτησης 31.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Ενώ:

Ανατίθεται η σύμβαση στο μειοδότη οικονομικό φορέα (προσωρινός ανάδοχος) με την επωνυμία «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ο οποίος προσέφερε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 20.263.920,52 (χωρίς Φ.Π.Α.) και αντιστοιχεί σε μέση έκπτωση ποσοστού 21,29% επί του προϋπολογισμού δημοπράτησης του έργου.

Στην εισήγησή της η συσταθείσα τριμελής Επιτροπή του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως “η οικονομική προσφορά του μειοδότη οικονομικού φορέα τεκμηριώθηκε πλήρως, είναι υλοποιήσιμη, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Σημειώνεται, πως κατά της απόφασης αυτής χωρεί προδικαστική προσφυγή του άρθρου 360 του Ν. 4412/2016, ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Περιμένουμε την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, ώστε να ξεκινήσει το έργο!“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version