banner home design 800x400

Ο Ιωάννης Μάζης εκθέτει τα έργα του στο Ναύπλιο

«Ατραποί Έννοιας» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 7 Σεπτεμβρίου

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης παρουσιάζει στο Ναύπλιο τα έργα που φιλοτέχνησε, αποκαλύπτοντας το μεγάλο του ταλέντο στη ζωγραφική.

«Ατραποί Έννοιας» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ναύπλιο, στον εκθεσιακό χώρο Vasiliki galerie d’art (Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1).

Οι φιλόμουσοι θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τα έργα τέχνης του καθηγητή Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας, συγγραφέα και ποιητή, μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με ωράριο λειτουργίας από τις 19:00 μέχρι τις 22:00.

Το ταλέντο του Ιωάννη Μάζη στη ζωγραφική είναι γνωστό. Άλλωστε ο κορυφαίος γεωπολιτικός αναλυτής είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα που πρόσφατα επέλεξε να καθίσει ξανά στα έδρανα και να φοιτήσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, πιστός ων στη ρήση του Σόλωνος «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Ο κ. Μάζης είναι μαθητής του μεγάλου Έλληνα ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κώστα Ηλιάδη και όπως αναφέρει σε σχετική της αρθρογραφία η καθηγήτρια Λατινικής και Ιταλικής, Στέλλα Πριόβουλου-Γεωργαλλά, προσφέρει με τα έργα του μια νέα προσέγγιση στη ζωγραφική, μια μορφή έκφρασης στο πλαίσιο του εικαστικού ρεύματος του νεοελληνικού μοντερνισμού, με τα θέματα των έργων του να ποικίλουν: τοπία, νεκρή φύση και κυρίως προσωπογραφίες ποιητών, πολιτικών και αγαπημένων προσώπων του δημιουργού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Βασιλική Ξυλινά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version