banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Νέα Κίος: Συλλήψεις μετά τις φωνές – Έκκλήσεις από κατοίκους και Δήμο

Η αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα κατέληξε στη σύλληψη ενός εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων με πυροβολισμούς στη Νέα Κίο. Οι κάτοικοι ανησυχούν για την ασφάλειά τους, ενώ ο Δήμος ζητά ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.
Ρομά

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στους καταυλισμούς των Ρομά στην Αργολίδα εντατικοποιούνται, με επίκεντρο τη Νέα Κίο, όπου καταγράφεται αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Το βράδυ της Δευτέρας, οι αρχές της Αργολίδας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση με 12 συλλήψεις στον καταυλισμό της «Καρακάξας», όπου σημειώθηκαν επεισόδια με πυροβολισμούς μεταξύ δύο οικογενειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων ανδρών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Μετά την απολογία του, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούν άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειάς τους.

Η ένταση στη Νέα Κίο έχει φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για πιο αποτελεσματικές αστυνομικές δράσεις. Παρά τις επανειλημμένες συλλήψεις, η παραβατικότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας. Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, με την εγκληματικότητα να αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Το ψήφισμα του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Σε απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία, το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα στις 27 Αυγούστου. Στο ψήφισμα εκφράζεται η έντονη ανησυχία για την αυξημένη παραβατικότητα στη Νέα Κίο και ζητείται η άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα μέτρα, όπως η αύξηση των περιπολιών και η εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα του Δήμου Άργους – Μυκηνών:

«Η αυξημένη παραβατικότητα και ανομία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Νέα Κίο από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, έχει καταστεί σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη της περιοχής και την ομαλή κοινωνική λειτουργία.

Ειδικά δε, το τελευταίο διάστημα μετά και τα τελευταία γεγονότα με πυροβολισμούς στην περιοχή έχει αυξηθεί το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Ως εκ τούτου ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αυξήσει άμεσα με δυνάμεις την αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας και συγκεκριμένα τα αστυνομικά τμήματα Άργους και Ναυπλίου. Τέλος, ζητούμε να υπάρξουν περισσότερες περιπολίες στην περιοχή της Νέας Κίου και ότι άλλο κρίνει απαραίτητο επιχειρησιακό πρόγραμμα της αστυνομίας για ανάλογες περιπτώσεις».

Δήλωση Πουλά

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς τοποθετήθηκε για το θέμα, αναφέροντας τα εξής:

«Οι πολίτες της Αργολίδας και ειδικότερα της Νέας Κίου και του πρώην Δήμου Μιδέαςβιώνουν επανειλημμένα συνθήκες ανασφάλειας και φόβου. Η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ομάδωνΡομά στην Αργολίδα,τόσο απέναντι σε πολίτες όσο και σε δημόσιες δομές όπως τα περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί κατά καιρούς σε νοσοκομεία,αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα.

Χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα και δήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την περιοχή. Όπως είχε κάνει και το 2021 όπου αρκέστηκε σε απλές διαπιστώσεις και υποσχέσεις.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση τα σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται με επισκέψεις και συσκέψεις. Λύνονται με πράξεις και αποτελεσματικά μέτρα.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και η πραγματικότητα είναι ότι τα αστυνομικά τμήματα της Αργολίδας και γενικότερα της περιφέρειας αποδυναμώνονται συνεχώς με αλόγιστες μετακινήσεις προσωπικού προς τα αστικά κέντρα γεγονός που δημιουργεί κενά στα αστυνομικά τμήματα και εντείνει το αίσθημα του φόβου των πολιτών που αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι σε κάθε είδους παραβατικέςσυμπεριφορές.

Για την ασφάλεια της περιοχής μας αλλά και για την αντιμετώπιση του διαχρονικού ζητήματος των Ρομάπρέπει να υιοθετηθούν μέτρα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Είναι ανάγκη τα αστυνομικά τμήματα και οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων (ΟΠΚΕ) της Αργολίδας να ενισχυθούν με προσωπικό ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και τα μέτρα αστυνόμευσης ειδικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές τόσο για την μείωση των παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών όσο και για την πλήρη ενσωμάτωση των Ρομά.

Μάλιστα σε συνέχεια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών κατέθεσα αναφορά στη Βουλή και ζητώ από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει απαντήσεις».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
riviera banner
newsletter banner anagnostis