banner home design 800x400

Ηλεία: 300 κιλά εκρηκτικά και όπλα βρήκαν στο σπίτι 73χρονου που πέθανε

Η Αστυνομία αποκάλυψε ένα μυστικό οπλοστάσιο σε σπίτι 73χρονου που απεβίωσε πρόσφατα

Εντύπωση έχει προκαλέσει η ανακάλυψη ενός καλά κρυμμένου οπλοστασίου στο Περιστέρι Ήλιδας, όταν οι αστυνομικές αρχές ανέλαβαν τη σφράγιση του σπιτιού ενός 73χρονου άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Πύργου. Η επιχείρηση αυτή, που ξεκίνησε λόγω έλλειψης συγγενών του αποθανόντος, έφερε στο φως ένα ανεπανάληπτο μυστικό.

Σύμφωνα με το ilialive, ο 73χρονος, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Αθήνα και εγκατασταθεί στο χωριό της καταγωγής του, φαίνεται πως είχε συγκεντρώσει ένα σημαντικό στρατιωτικό οπλοστάσιο, προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για στρατιωτική σύρραξη. Ήταν, ωστόσο, απλά ένας συλλέκτης στρατιωτικού υλικού ή κάτι περισσότερο; Οι αρχές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, και παρουσία δικαστικού λειτουργού και πυροτεχνουργού από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Πατρών, στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 305 κιλά πυρίτιδα, μοιρασμένη σε χαρτόκουτα μικρότερης ποσότητας.
  • 7 κυνηγετικά όπλα.
  • 2 παλαιά πολεμικά τυφέκια.
  • Τμήματα παλαιού αυτόματου πυροβόλου όπλου με πέντε γεμιστήρες.
  • 235 κυνηγετικά φυσίγγια.
  • 65 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Το σπίτι, που εντυπωσιάζει με τη στρατιωτική του διακόσμηση, αποκάλυψε μια συλλογή που άφησε άφωνους τόσο τους κατοίκους του χωριού όσο και τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ήλιδας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης.

Τα κατασχεμένα αντικείμενα έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η προέλευσή τους και τυχόν σύνδεση με άλλες υποθέσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version