banner home design 800x400

Ερμιονίδα: Ανησυχία στα Δίδυμα για το ρυμοτομικό σχέδιο Σαλαντίου

Οι κάτοικοι των Διδύμων περιμένουν εδώ και δύο μήνες απαντήσεις σχετικά με την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Σαλαντίου και την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Αυξημένη ανησυχία επικρατεί στη Δημοτική Κοινότητα Διδύμων, καθώς δύο μήνες μετά την υποβολή αιτήματος για ενημέρωση σχετικά με το Ρυμοτομικό Σχέδιο Σαλαντίου, οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς απαντήσεις από τον Δήμο Ερμιονίδας. Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Λάμπρου, επικεφαλής της παράταξης ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ, κατέθεσε επίσημο αίτημα προς τον Δήμαρχο, ζητώντας να εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι κάτοικοι έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μη τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου, που εμποδίζει την αξιοποίηση των ιδιοκτησιών τους. Ταυτόχρονα, προβληματίζονται για τα προτεινόμενα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή, τα οποία έχουν προβληθεί από τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Λάμπρου, οι κάτοικοι έχουν υποβάλει ένα κείμενο με επτά κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία αναμένουν άμεσες και επίσημες απαντήσεις. Ο ίδιος τονίζει ότι τα θεσμικά όργανα του Δήμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, υποχρεούνται να απαντούν εντός 60 ημερών σε αιτήματα πολιτών. Η αδιαφορία ή η άρνηση απάντησης, όπως επισημαίνει, μπορεί να επιφέρει ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

Η ανησυχία των κατοίκων κορυφώθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου, παρουσία κατοίκων. Εκεί παρουσιάστηκαν θέσεις και προτάσεις, με κύριο αίτημα τη συζήτηση του θέματος σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Τάσος Λάμπρου επισημαίνει τη σημασία της στήριξης κάθε αναπτυξιακής διαδικασίας, με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη προστασίας της δημόσιας και κοινοτικής περιουσίας από καταπατήσεις ή άλλες παράνομες ενέργειες.

Ο κ. Λάμπρου ζητά από τον Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα των κατοίκων και του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων, καθώς το θέμα αφορά άμεσα την τοπική κοινωνία και την προοπτική αναπτυξιακής τουριστικής διαδικασίας στην περιοχή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version