banner home design 800x400

11η Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας: Γιορτάστε την παράδοση και τη γεύση στις Αρχαίες Κλεωνές

Η 11η Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας επιστρέφει στις Αρχαίες Κλεωνές την Παρασκευή 30 Αυγούστου

Η 11η Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας επιστρέφει στις Αρχαίες Κλεωνές την Παρασκευή 30 Αυγούστου, προσκαλώντας όλους να γιορτάσουν και να ανακαλύψουν την πλούσια παράδοση του τρύγου και της παραγωγής της κορινθιακής σταφίδας. Αυτή η ετήσια γιορτή είναι πλέον θεσμός, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για όλους να ζήσουν και να απολαύσουν τις παραδόσεις και τις γεύσεις της περιοχής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με διάφορα δρώμενα που αναδεικνύουν τις παραδοσιακές διαδικασίες του τρύγου και της επεξεργασίας της σταφίδας. Στην παραδοσιακή καλύβα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Φωκάς”, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την μακίνα, παραδοσιακό εργαλείο παραγωγής σταφίδας, καθώς και τις εργασίες του χαρακιού, του κλάδου, και του απλώματος της σταφίδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Δρώμενα και Αφήγηση Παραμυθιών: Ζήστε τη μαγεία της παράδοσης μέσα από ζωντανές αναπαραστάσεις και αφηγήσεις που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν.
  • Έκθεση Εργαλείων Σταφίδας: Εξερευνήστε τα παραδοσιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της σταφίδας.
  • Εργαστήρια Ζωγραφικής: Δημιουργήστε τα δικά σας έργα τέχνης.
  • Δωρεάν Εδέσματα με Σταφίδα: Απολαύστε γευστικά πιάτα και γλυκίσματα που περιλαμβάνουν σταφίδα, όπως χυμός κορινθιακής σταφίδας, γλυκό του κουταλιού με τη μυστική πατροπαράδοτη συνταγή, και φαγητά με σταφίδα.

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη καλή μουσική και αυθεντικό Νεμεάτικο γλέντι. Η λαϊκή ορχήστρα με την Ελεάννα Παπαϊωάννου και τον Πάνο Μπλέτζα θα αναλάβει την ψυχαγωγία, προσφέροντας παραδοσιακούς ήχους και χορούς που θα σας ξεσηκώσουν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version