banner home design 800x400

Πελεκητό Καλαμάτας: Ένας τόπος γαλήνης και αναψυχής

Ο τόπος γεμάτος καλλιέργειες σπαράγματα από ίχνη δουλεμένης πέτρας παντού και φυσικά πολλές καρυδιές αλλά και μηλιές και πηγάδια

Σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα βρίσκεται χτισμένο το χωριό Πελεκητό. Στο Πελεκητό φθάνεις και από το άλλο γραφικό χωριό το Σταματινό αλλά και από τα Άνω Αρφαρά.

Αξίζει κάποιος να επιχειρήσει να περπατήσει από τα Άνω Αρφαρά προς το Πελεκητό. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή με εναλλαγές και με σημεία με απρόσκοπτη θέα ακόμη και στη θάλασσα ενώ κατά την περιήγηση η ησυχία της φύσης διακόπτεται μόνο από τους ήχους των πουλιών.

Χλωρίδα και πανίδα είναι σε αρμονική συμφωνία και η μιας ώρας περίπου διάρκεια ήπιας πεζοπορικής διάσχισης είναι ευχάριστη. Στο Πελεκητό η έκπληξη είναι μεγάλη καθώς συναντάς ένα πολύ περιποιημένο χωριό.

Ο τόπος γεμάτος καλλιέργειες σπαράγματα από ίχνη δουλεμένης πέτρας παντού και φυσικά πολλές καρυδιές αλλά και μηλιές και πηγάδια. Στο Πελεκητό συναντάς το πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του νηστευτή και σε πολλά σημεία του χωριού υπάρχουν σημεία υποδοχής για τους επισκέπτες.

Το Πελεκητό ζωντανεύει τα καλοκαίρια όπου και πραγματοποιείται ένα ξεχωριστό πανηγύρι αλλά αποτελεί όλη τη διάρκεια του χρόνου έναν προορισμό για αναψυχή.

Οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» υλοποιούν ψηφιακό αφιέρωμα στο χωριό μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Στην ομορφιά που χάνεται» (facebook) και συστήνουν το χωριό ως ιδανική επιλογή για πεζοπορία και δασική αναψυχή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version