banner home design 800x400

Ο Προαστιακός οδεύει προς Λουτράκι – Πώς εξελίσσονται τα έργα

Οι εργασίες αυτές, που περιλάμβαναν την κατασκευή ηλεκτροκίνησης, υποδομών και επιδομών, έχουν ήδη προχωρήσει στο 50% της υλοποίησης

Η αναμενόμενη σύνδεση του Λουτρακίου με την Αθήνα μέσω σιδηροδρομικής γραμμής βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Το έργο κατασκευής της μονής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής κανονικού εύρους, μήκους 6,4 χλμ., από τον Ισθμό μέχρι το Λουτράκι, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραδοθεί έως το 2025. Η σιδηροδρομική σύνδεση θα ενώσει την παραλιακή πόλη του νομού Κορινθίας με την πρωτεύουσα, ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής.

Το έργο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σταθμού Ισθμού και τη δημιουργία νέων αποβαθρών σε Ισθμό, Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτράκι, θεωρείται κρίσιμο για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας. Μετά από καθυστερήσεις και τροποποιήσεις στη σύμβαση, η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμού-Λουτρακίου, η οποία είχε διακοπεί το 2006, αναμένεται να λειτουργήσει ξανά, συνδέοντας τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας με το Λουτράκι.

Σημαντική ήταν η επίβλεψη των εργασιών από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, τον Απρίλιο του 2024. Οι εργασίες αυτές, που περιλάμβαναν την κατασκευή ηλεκτροκίνησης, υποδομών και επιδομών, έχουν ήδη προχωρήσει στο 50% της υλοποίησης, διασφαλίζοντας την πλήρη λειτουργικότητα του έργου.

Η σιδηροδρομική σύνδεση του Λουτρακίου με την Αθήνα θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και ενδυναμώνοντας τον τουρισμό, προσφέροντας παράλληλα γρήγορη και άνετη πρόσβαση στους επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version