banner home design 800x400

Νέα Κίος: Ζητούν δραστικές λύσεις μετά τους πυροβολισμούς

Συγκέντρωση για τα όσα συμβαίνουν με τους Ρομά – Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων – Τι υποσχέθηκε ο Μαλτέζος.

Το βράδυ της Τρίτης, 27 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου. Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσαν οι αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον καταυλισμό Ρομά «Καρακάξα».

Η συγκέντρωση προσέλκυσε πλήθος κατοίκων της Νέας Κίου, οι οποίοι εξέφρασαν τον φόβο και την αγανάκτησή τους για την αυξανόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή. Η ατμόσφαιρα ήταν συχνά τεταμένη, με τους κατοίκους να απαιτούν άμεσα μέτρα από τις τοπικές αρχές και την αστυνομία.

Στη συγκέντρωση παρέστη και εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει την ένταση, υποσχόμενος αυξημένη επιτήρηση και άμεση επέμβαση όπου κριθεί απαραίτητο. Ωστόσο, οι κάτοικοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την έλλειψη ουσιαστικών ενεργειών έως τώρα, επισημαίνοντας πως η καθημερινότητά τους έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση δράση, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής. Επεσήμανε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να πιέζει τις αρμόδιες αρχές για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Απ’ ότι φαίνεται πάντως δεν ίδρωσε το αυτί τους από τις αντιδράσεις των κατοίκων, καθώς λίγες ώρες μετά τη συγκέντρωση φαίνεται πως άρχισαν και πάλι τα ίδια.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν πλέον πιο δραστικές λύσεις για το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version