banner home design 800x400

Φλέγεται το τάνκερ Sounion με διαρροή πετρελαίου που πήγαινε για Κόρινθο

Σοβαρές ανησυχίες για το θαλάσσιο οικοσύστημα προκαλεί η επίθεση των Χούθι στο δεξαμενόπλοιο, που μετέφερε ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου

Η Ερυθρά Θάλασσα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία της, καθώς το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Sounion εξακολουθεί να φλέγεται. Το πλοίο δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις των Χούθι την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ.

Το Sounion, ένα δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην Delta Tankers, με έδρα την Αθήνα, μετέφερε περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου και είχε προορισμό την Κόρινθο. Η επίθεση έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια της θαλάσσιας περιοχής και την προστασία του οικοσυστήματος της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο Ράιντερ δήλωσε ότι πρόκειται για «απερίσκεπτες τρομοκρατικές ενέργειες» που απειλούν την ασφάλεια των ναυτικών και την σταθερότητα του παγκόσμιου και περιφερειακού εμπορίου. Η διαρροή πετρελαίου θέτει σε άμεσο κίνδυνο το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημα της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν, μία περιοχή γνωστή για τη βιοποικιλότητά της και την κρίσιμη σημασία της για την παγκόσμια ναυτιλία.

Το περιστατικό αυτό έρχεται ως το τρίτο σε σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα εναντίον πλοίων της Delta Tankers στην Ερυθρά Θάλασσα, με τους Χούθι να έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν να στοχεύουν πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο προς το Ισραήλ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version