banner home design 800x400

Διημερίδα Μετακινούμενης Κτηνοτροφίας στον Άγιο Πέτρο και Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας

Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2024 – Δείτε το πρόγραμμα

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ο.Τ.Α. Πάρνωνας α.ε., το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων θα πραγματοποιήσουν διημερίδα με θέμα τη μετακινούμενη κτηνοτροφία

Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2024 στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας καθώς και στον Άγιο Ιωάννη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, μιας και η μετακινούμενη κτηνοτροφία ανήκει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει για το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου Ημερίδα για τη Μετακινούμενη Κτηνοτροφία – Εκτατική Κτηνοτροφία στο κοινοτικό κατάστημα Αγίου Πέτρου και ώρες 09:30 – 14:30. Το απόγευμα και ώρες 18:00 – 20:00 Ιταλοί μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι θα παρασκευάσουν στην πλατεία του χωριού το ξακουστό ιταλικό τυρί “ΠΕΚΟΡΙΝΟ” ενώ ντόπιοι κάτοικοι θα παρασκευάσουν τραχανά. Μετά το πέρας των παραδοσιακών παρασκευών ο Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών “Ο Θυρεάτης” θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει επίσκεψη των συνέδρων σε τοπικό τυροκομείο στον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας, σε βοσκοτόπους της περιοχής καθώς και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Μαλεβής.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί για να παρουσιάσουν εισηγήσεις σημαντικοί εκπρόσωποι της κτηνοτροφίας, πανεπιστημιακοί και δημόσιοι λειτουργοί. Μεταξύ αυτών η Βασιλική Λάγκα (Πρόεδρος του Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτροφών – Ομότιμη Καθηγήτρια Τμήματος Γεωπονίας ΔΙ.ΠΑ.Ε.), ο Κτηνίατρος Αντώνιος Ζδράγκας (Διευθυντής Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ Δήμητρα), οι Αντώνιος Κομινάκης και Παναγιώτης Σιμιτζής (Καθηγητές Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), η Ισπανίδα Francesca Passeti (Αντιπρόεδρος RISG), ο Ιταλός Nikoladi Niro (Γενικός Διευθυντής Asvir. Mol. Gal).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version