banner home design 800x400

Τρόμος στη Νέα Κίο: Συνεχείς πυροβολισμοί προκαλούν αντιδράσεις

Έκτακτη συγκέντρωση στη Νέα Κίο για τα συνεχιζόμενα περιστατικά στον καταυλισμό Ρομά – Ο δήμαρχος καλεί για άμεση δράση ενάντια στην κλιμακούμενη ένταση

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Κίου από το νέο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών στον καταυλισμό της Καρακάξας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά που και κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές.

Εδώ και περίπου τέσσερις ημέρες οι δυο οικογένειες πυροβολούν διαρκώς με κυνηγετικές καραμπίνες, προκαλώντας αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα.

Παρέμβαση Μαλτέζου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος προχώρησε σε σοβαρές δηλώσεις αναφορικά με τους συνεχείς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Καρακάξα της Νέας Κίου. Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της παραλιακής κωμόπολης, καθώς και στις γύρω περιοχές, οι οποίοι εκφράζουν φόβο για την ασφάλειά τους.

Ο κ. Μαλτέζος τόνισε την ανάγκη για άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές, καλώντας τους κατοίκους, το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Κίου, καθώς και τους βουλευτές και άλλους τοπικούς παράγοντες να συμμετάσχουν σε έκτακτη συγκέντρωση την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ., έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Αστυνομία, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει συλλήψεις σχετικά με τα περιστατικά πυροβολισμών. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Μάλλιο, προκειμένου να προγραμματιστούν συναντήσεις τις επόμενες ημέρες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ζητήσουμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μπορέσει να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Ζητάμε τη συνδρομή της Πολιτείας», δήλωσε με έμφαση ο Γιάννης Μαλτέζος.

Η έκτακτη αυτή συνάντηση αποτελεί κρίσιμο σημείο για την περιοχή, καθώς οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για να επανέλθει η ηρεμία και η τάξη, διασφαλίζοντας την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version