banner home design 800x400

Πελοπόννησος: Απαίτηση για άμεσους ελέγχους σε όλες τις κατασκηνώσεις

Μετά τον τραγικό πνιγμό 8χρονου κοριτσιού στη Χαλκιδική, η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου ζητά εντατικούς ελέγχους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου ζητά επείγουσες και ολοκληρωμένες επιθεωρήσεις σε όλες τις κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά τον τραγικό πνιγμό ενός 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Το περιστατικό αυτό, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έφερε στο προσκήνιο τα σοβαρά ζητήματα ασφαλείας που ενδέχεται να υπάρχουν στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να απαντήσει άμεσα σχετικά με τις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στην περιφέρεια, και να διευκρινίσει αν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ειδικότερα, τονίζεται η ανάγκη για έλεγχο σε όλες τις πτυχές ασφάλειας, όπως ο εξοπλισμός, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, οι τεχνικές προδιαγραφές, οι υγειονομικές συνθήκες, και η επάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού.

Ερωτήματα εγείρονται επίσης για την πληρότητα των ελέγχων που διενεργούνται από τις περιφερειακές υπηρεσίες. Οι ερωτήσεις επικεντρώνονται στην ικανότητα αυτών των ελέγχων να προλαμβάνουν έγκαιρα πιθανές αμέλειες ή παραβάσεις της νομοθεσίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγικά περιστατικά, όπως ο πρόσφατος πνιγμός.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου επισημαίνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια προσωπικού και να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις για ελέγχους ασφαλείας. Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης Νίκος Κουτουμάνος τονίζει ότι μόνο μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να διασφαλίσει την απαραίτητη ποιότητα στους ελέγχους που είναι κρίσιμη για την ασφάλεια των παιδιών στις κατασκηνώσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version