banner home design 800x400

Ο αθλητισμός στην Αρχαία Σπάρτη στο 2ο Summer School

Το θερινό σχολείο που είναι μια συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Πανεπιστημίου Ρώμης, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Σπάρτη

Το 2ο Summer School Σπάρτης επιστρέφει δυναμικά στις αρχές Σεπτεμβρίου, υποσχόμενο μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία με θέμα τον αθλητισμό στην Αρχαία Σπάρτη και την ευρύτερη Αρχαία Ελλάδα. Το θερινό σχολείο διεξάγεται στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ρώμης (Sapienza) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγκεκριμένα της Σχολής Επιστημών Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Σπάρτης. Η όλη πρωτοβουλία υποστηρίζεται και προωθείται από το Ινστιτούτο της Σπάρτης.

Φέτος, το θερινό σχολείο εστιάζει στον αθλητισμό της Αρχαίας Σπάρτης, εμπνευσμένο από τη σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η θεματολογία αυτή έχει στόχο να εξερευνήσει τις ρίζες του αθλητισμού, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία της Σπάρτης και της Ελλάδας στη διαμόρφωση των αθλητικών αξιών και πρακτικών που συνεχίζουν να επηρεάζουν τη σύγχρονη εποχή.

Στο Summer School θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι φοιτητές και φοιτήτριες, προσφέροντας τους μια μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αλληλεπιδράσουν με κορυφαίους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο. Καθηγητές από το Τμήμα Κλασικής Αρχαιολογίας του Sapienza, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του Τμήματος, καθώς και καθηγητές από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού της Σπάρτης, θα διδάξουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και προοπτικές.

Εκτός από τα ακαδημαϊκά μαθήματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διάφορες άλλες δράσεις που θα ενισχύσουν την εκπαιδευτική εμπειρία των συμμετεχόντων, καθιστώντας το Summer School Σπάρτης μια από τις σημαντικότερες ακαδημαϊκές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version