banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Νέα εποχή στην Τρίπολη – Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας για μια πιο προσβάσιμη πόλη

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)
Τρίπολη πλατεία άγαλμα Κολοκοτρώνη

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νόμου 4819/2021 και τις οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το Σ.Α.Π. έχει ως στόχο να βελτιώσει την προσβασιμότητα στην πόλη, ειδικά για πεζούς και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, δημιουργώντας ένα δίκτυο προσβάσιμων διαδρομών προς βασικές δημόσιες υπηρεσίες και κοινόχρηστους χώρους.

Το έργο, με συνολικό κόστος 49.600 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο και εκτελέστηκε από την εταιρεία “DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING (DBC)”. Στα πλαίσια του Σ.Α.Π., καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν οι υπάρχουσες υποδομές, ενώ έγιναν προτάσεις για βελτιώσεις στις πεζοδρομήσεις και τις εισόδους/εξόδους δημοσίων κτιρίων. Οι αλλαγές αυτές θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, επιβεβαιώνοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει:

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στα πλαίσια του Ν.4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, τους όρους και τις τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση “Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)” που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚΒ΄ 5553).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Τρίπολης, προϋπολογισμού 49.600,00 €, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: “ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022” της Πρόσκλησης της Δράσης: “ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)”.

Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία “DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, με διακριτικό τίτλο “DBC”.

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται, σε επίπεδο Δήμου, ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της “προσβάσιμης αλυσίδας” προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Στο πλαίσιο της παρούσας υπηρεσίας, αρχικά, δημιουργήθηκαν συνήθεις διαδρομές πεζής μετακίνησης, οι οποίες συνδέουν κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις. Κατά μήκος αυτών έγιναν καταγραφές για την αξιολόγηση των υποδομών για πεζούς και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Στη συνέχεια, έγιναν προτάσεις για τη βελτίωση και την ενίσχυση των υποδομών. Οι παρεμβάσεις είναι είτε σημειακές, είτε γραμμικές και σε επίπεδο ρυμοτομικής γραμμής. Ταυτόχρονα, προτείνονται παρεμβάσεις σε εισόδους/εξόδους δημοσίων κτιρίων, σε χρονοδιάγραμμα δύο (2) ετών.

Τέλος, η ανωτέρω υπηρεσία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, με αριθμό απόφασης 395/2024 (ΑΔΑ: 62ΜΓΩΗΡ-5ΨΞ)“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis