banner home design 800x400

Μαρουσάκης: Τριήμερο κακοκαιρίας με αρκετές βροχές και καταιγίδες

Ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς την περιοχή μας από την Ουκρανία

Απότομη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς την περιοχή μας από την Ουκρανία, με τις θερμότερες να εκτοπίζονται πιο δυτικά και βόρεια με αποτέλεσμα να έχουμε αυτόν τον άστατο καιρό. Το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο αναμένεται να δούμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, ακόμη και στην Αττική.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να συναντήσουμε αστάθεια στα ηπειρωτικά της χώρας και στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο με βροχές και μπόρες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι έχουμε ανάγκη τις βροχοπτώσεις, καθώς υπάρχουν προβλήματα λειψυδρίας στη χώρα, αλλά και στον νομό Αττικής.

Ο βοριάς θα επιμείνει στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά με ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει μέχρι τους 36 βαθμούς στα δυτικά και στους 32-34 °C στα ανατολικά και τα βόρεια.

Τριήμερο κακοκαιρίας

Αύριο, Τετάρτη κάποιες μπόρες θα σημειωθούν στον ηπειρωτικό κορμό, και στα ανοιχτά του Ιονίου με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, με την αστάθεια να παραμένει μέχρι και το Σάββατο. Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση στους 32-34 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα θυμίζει έντονα προχωρημένο φθινόπωρο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο με 5-6 μποφόρ τις επόμενες ημέρες, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version