home design 800Χ400

“Λουκέτο” σε 34 σχολεία στην Πελοπόννησο

21 Νηπιαγωγεία και 13 Δημοτικά Σχολεία, έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο “Λουκέτο” σε 34 σχολεία στην Πελοπόννησο

Με έκπληξη και ανησυχία υποδέχθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την είδηση ότι συνολικά 34 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 21 Νηπιαγωγεία και 13 Δημοτικά Σχολεία, έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, στην Αργολίδα δεν θα λειτουργήσει φέτος το Νηπιαγωγείο Πυργωτίκων, το 2ο Νηπιαγωγείο Λυγουριού, το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης, το Νηπιαγωγείο Νέου Ηραίου (Παράρτημα Λιμνών Β’ 5921) το Νηπιαγωγείο Νέου Ροεινού και το Δημοτικό Σχολείο Αχλαδοκάμπου.

Στην Αρκαδία “λουκέτο” μπαίνει σε 11 σχολεία, 1 στην Κορινθία, 10 στην Λακωνία και 6 στη Μεσσηνία.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με την υπ. αριθ. πρωτ. 4388 Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κου Δημήτριου Οικονομόπουλου.

Γιατί μπαίνει “λουκέτο”

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας αυτών των σχολικών μονάδων βασίζεται σε τρεις βασικούς λόγους:

  1. Μηδενικές εγγραφές μαθητών: Σε ορισμένα σχολεία δεν υπήρχαν νέες εγγραφές, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους.
  2. Έλλειψη μαθητικού δυναμικού: Πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν μείωση του μαθητικού δυναμικού, είτε λόγω δημογραφικών αλλαγών είτε λόγω μετακινήσεων των οικογενειών.
  3. Έλλειψη κατάλληλων διδακτηρίων: Σε κάποιες περιπτώσεις, η έλλειψη ή η ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων επέβαλε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ.

Οι Επιπτώσεις στην Εκπαιδευτική Κοινότητα

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς οι τοπικές κοινωνίες των περιοχών αυτών αντιμετωπίζουν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων ως πλήγμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και την κοινωνική συνοχή. Ειδικότερα, η αναστολή λειτουργίας δύο Ειδικών Σχολείων εγείρει έντονα ερωτήματα για την κάλυψη των αναγκών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Παράλληλα, τίθεται το ερώτημα για το μέλλον των μαθητών που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση.

Η απόφαση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ενδελεχή ανασκόπηση και επαναπροσδιορισμό των εκπαιδευτικών αναγκών και δομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ποιότητας της εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα τόσο των εκπαιδευτικών φορέων όσο και της πολιτείας.

Σχόλια

Exit mobile version