banner home design 800x400

Ελαφόνησος: Υποβρύχιες ξεναγήσεις στο βυθισμένο Παυλοπέτρι

Μια μοναδική εμπειρία ανακάλυψης του αρχαιότερου υποβρύχιου οικισμού

Η μαγευτική Ελαφόνησος, γνωστή για τις καταγάλανες παραλίες της και τη φυσική ομορφιά, φιλοξενεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ελλάδας: τον βυθισμένο προϊστορικό οικισμό του Παυλοπετρίου. Στις 30 και 31 Αυγούστου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτόν τον αρχαιολογικό θησαυρό μέσα από οργανωμένες κολυμβητικές ξεναγήσεις.

Το πρόγραμμα, που διοργανώνεται από το δήμο Ελαφονήσου σε συνεργασία με την ARCH Europe και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού με τον Παυλοπέτρι, τον αρχαιότερο υποβρύχιο οικισμό που έχει εντοπιστεί παγκοσμίως. Οι ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί και τις δύο ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται τόσο στην ακτή όσο και στον βυθό της παραλίας απέναντι από την Ελαφόνησο.

Το Παυλοπέτρι, που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού, παρέχει μοναδικά στοιχεία για την προϊστορική ζωή στην περιοχή. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος INHERIT, η Περιφέρεια Πελοποννήσου τοποθέτησε υποβρύχια σήμανση, ώστε οι κολυμβητές να μπορούν να εντοπίσουν εύκολα τα σημαντικότερα σημεία του οικισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ξεναγήσεις θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο συνάντησης, την πινακίδα του αρχαιολογικού χώρου στην παραλία του Παυλοπετρίου, από νωρίς το πρωί, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αυτή η μοναδική εμπειρία δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συνδυάσει την αγάπη του για τη θάλασσα με την εξερεύνηση της ιστορίας και της αρχαιολογίας, κάνοντας τις διακοπές του στην Ελαφόνησο ακόμα πιο ξεχωριστές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version